Udgivet d. 16. april 2018
Hvad: IT-sikkerhed i små og mellemstore virksomheder v/ repræsentant for Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center og Kåre Løvgren, IDA IT
Hvor: Høje-Taastrup Rådhus, 2630 Taastrup
Hvornår: Onsdag den 29. august kl. 08.15 – 10.00
Arrangør: Erhvervsforum og Høje-Taastrup Kommune
Tilmelding: Senest den 27. august kl. 12.00. Brug dette link. OBS max. plads til 40 deltagere
Pris: Gratis
To ud af tre danske virksomheder har været udsat for hackerangreb inden for de seneste 12 måneder. Det viser en undersøgelse, som Ingeniørforeningen IDA har fået foretaget sammen med revisorforeningen FSR. Onsdag den 29. august holder Høje-Taastrup Kommune og Høje-Taastrup Erhvervsforum et morgenmøde, hvor du kan høre mere om, hvordan du sikrer din virksomhed mod at blive hacket.
De typiske angreb
På mødet vil en repræsentant for Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center gennemgå nogle af mest typiske angreb, som sættes ind mod virksomhederne. Det kan være organiseret kriminalitet, hvor der kræves ”løsepenge” for at frigive data, som hackeren har låst fast. Det kan være falske e-mails, der ser ud til at være sendt fra virksomhedens adm. direktør, hvor han eller hun beder bogholderiet overføre et beløb til en ekstern konto. Eller det kan være en afskediget medarbejder, som slet og ret vil hævne sig ved at hacke sin gamle arbejdsplads.
Rigspolitiets repræsentant kommer ind på, hvordan man som virksomhed kan gøre sig til at svært mål for hackerne.
Det kan ramme alle
På mødet deltager desuden Kåre Løvgren, formand for Ingeniørforeningens fagtekniske selskab, IDA-IT. Han er bekymret over, at 68 procent af de adspurgte virksomheder har været udsat for hackere, og at de tilsyneladende ikke gør alverden for at hindre angrebene.
– Mit budskab er, at vi må sikre vores data. Vi skal se på, hvor der er risici, og hvad man kan gøre. Hackerangreb angår ikke kun de store virksomheder. Det kan også være malermesteren, som får stjålet sit kundekartotek, påpeger Kåre Løvgren.
Vær åben om det
Ifølge undersøgelsen fra IDA og FSR har hver femte virksomhed ikke en beredskabsplan, hvis de angribes. Og kun omkring hver tredje tester deres beredskab løbende. Derfor er der efter Kåre Løvgrens mening i høj grad brug for at skærpe fokus på it-sikkerheden. Og også at være mere åben om det og dele sine erfaringer.
– Åbenbart er det stadig tabubelagt at blive udsat for hackerangreb. I hvert fald viser undersøgelsen, at to ud af tre angreb ikke bliver anmeldt til politi eller andre myndigheder. Den holdning bliver vi nødt til at få ændret, understreger Kåre Løvgren.
Plads til 40 deltagere
Mødet den 29. august begynder kl. 8.15 og slutter kl. 10.00. Det er åbent for lokale virksomheder, men der er kun 40 pladser, som fordeles efter ”først-til-mølle” princippet.