Udgivet d. 19. september 2021

Business Basar Netværksdag den 16. september blev åbnet af borgmester Michael Ziegler. Han takkede, i et tilbageblik på corona-nedlukningen, det lokale erhvervsliv for at have kæmpet og dermed fastholdt beskæftigelsen. Nogle har endda haft overskud til at hjælpe med værnemidler. 

– I har udvist et imponerende medansvar, sagde borgmesteren, som i den forbindelse fremhævede PlusRen for, tidligt i pandemien, at stille en stor mængde håndsprit til rådighed for kommunen, som manglede det.

Han konstaterede også, at nedlukningen tvang mange virksomheder til at tænke i nye baner, fx at blive mere digitale eller åbne webshop.

– Jeg var imponeret over den opfindsomhed og vilje til innovation, som viste sig, sagde Michael Ziegler i velkomsten.

Netværk er et hit

Christian Waldstrøm

Dagens hovedtema var netværk/networking. Lektor Michael Waldstrøm (foto) fra Aarhus Universitet stod for det teoretiske, men også tankevækkende og inspirerende oplæg. Han har forsket i netværk i 20 år. I den lettere ende af forskningen nævnte han, at en Google-søgning på Sex, Drugs og Rock’n’Roll gav henholdsvis 3.990, 668 og 159 mio. hits – en søgning på Network gav 6.270 mio.

– Så I er ikke de eneste, der er interesserede i netværk, bemærkede han. Men evnen til at netværke er også blevet et vigtigt parameter, når vi bedømmer, hvor succesfuld en virksomhed er. Før målte man succesen på antallet af P-pladser uden for virksomheden. Nu er det mere vigtigt, hvor mange relationer der er ud af virksomheden, end hvor mange ansatte der er.

Tre råd: Sådan er du en god netværker

Jan Brøgger

Den praktiske del af dagens netværk stod Jan Brøgger (foto) fra GLOBAL-Connect for. Han havde tre simple råd til, hvordan man er en god netværker: 1) Vær åben – hav et åbent sind om, hvordan vi kan drage nytte af hinanden 2) Vær frisk – du må gerne vise lidt kant, ellers bliver du ikke husket 3) Vis handling – få nogle aftaler med hjem.

Deltagerne var derefter i dialog fire og fire med en rotation, så alle i løbet af seancen fik talt med 18 personer. Og at dømme efter snakken ved bordene – og antallet af visitkort, der blev udvekslet – havde deltagerne taget Jan Brøggers tre råd til sig.

Netværksdagen sluttede med uddeling af Erhvervspris Høje-Taastrup; læs mere her

Oversigt

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.