Udgivet d. 16. september 2021

Det var et populært valg, da årets Erhvervspris Høje-Taastrup blev uddelt torsdag på Business Basar Netværksdag. Der var stort bifald, da Kim Rasmussen, formand for Høje-Taastrup Erhvervsforum, afslørede årets modtager: PlusRen v/ Andreas Bolvig Legarth. 

– Det er især de menneskelige aspekter, dommerkomiteen har skelet til i år, sagde Kim Rasmussen med tanke på, at PlusRen gerne giver plads til personer, som måske ellers befinder sig på randen af arbejdsmarkedet, på grund af fysiske eller andre skavanker.

– Du har fundet en model, hvor de medarbejdere, som måske ikke kan udfylde et helt job, alligevel passer ind i puslespillet og løser deres opgaver til både din og kundernes tilfredshed, mens de selv får en meningsfuld tilværelse med livskvalitet, noget at stå op til og komme ud at møde andre mennesker. Det er den største årsag til, at PlusRen vinder prisen i år, sagde Kim Rasmussen, som også nævnte, at PlusRen tidligt i corona-pandemien skænkede Høje-Taastrup Kommune en større mængde håndsprit.

– I gør meget rigtigt godt, tilføjede han.

Oversigt
Erhvervsprisen blev uddelt på Business Basar Netværksdag på Zleep Hotel Høje Taastrup, hvor cirka 40 erhvervsfolk tilbragte en eftermiddag med at høre om og praktisere netværk.

Vil være svanemærket virksomhed

PlusRen blev i 2020 tildelt kommunens handicappris. I sin takketale bemærkede Andreas Bolvig Legarth, at det ikke er med tanke på at vinde priser, at virksomheden handler, som den gør. 

– Vi går op i at være en bæredygtig, ansvarlig arbejdsplads og leverandør. Lige nu bruger vi meget energi på at blive svanemærket som rengøringsfirma. Det er en lang proces, men vi håber at komme i mål næste år. Vi skal ikke køre rundt i store, dieselforurenende biler eller bruge belastende kemikalier. Vi skal også være et sted, hvor folk bliver behandlet godt, og lønnen er i orden.

Det øger vores fleksibilitet

– Vi har mange ansatte på få timer pr. uge. Det fungerer meget godt i en virksomhed som vores, hvor vi måske skal bemande en kantine 2½ time om dagen, men hvad skal vedkommende så lave resten af dagen, hvis det er en fuldtidsansat? Vi bliver mere fleksible på den måde, og det er min klare erfaring, at disse medarbejder leverer max, mens de er på arbejde. Og så er det faktisk også dem, der har mindst sygefravær, bemærkede Andreas Bolvig Legarth og tilføjede, at hans omsorg for svagere personer nok blev vakt, da hans egen far fik sklerose.

– Jeg bliver aldrig mættet. For mig er det fedeste at se glæden i øjnene hos en person, som får at vide, at vi har et job til ham eller hende. Det er derfor, at jeg gerne vil vækste virksomheden, fastslog han.

Erhvervsprisen uddeles af Erhvervsforum sammen med Taastrup Erhvervsforening og Hedehusene Erhvervsforening. Den er uddelt to gange tidligere: I 2019 til FriskSnit.dk v/ Henrik Djurhuus og i 2020 til Sydkystens Brolægning & Kloak v/ Tom Ewers.

Pris
Kim Rasmussen (.t.v.) overrakte Andreas Bolvig Legarth prisen – en bronzeskulptur udført af FJ Sculpture v/ Flemming Jørgensen.

Læs vores profil af PlusRen fra oktober 2018.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.