Udgivet d. 20. december 2019

2019 har været et år med mange aktiviteter i Høje-Taastrup Erhvervsforum.

Når jeg kigger ned over nyhedsstrømmen på vores hjemmeside hteforum.dk, kan jeg se, at vi i årets løb har bragt omkring 70 nyheder. Det være sig omtale af vores egne aktiviteter, nyheder fra offentlige myndigheder, virksomheder der udvider eller flytter til kommunen og præsentation af vores nye medlemmer, som vi har en stabil tilgang af. Alt sammen udtryk for, at vi agerer i en kommune med stor erhvervsaktivitet.

Noget for alle
Vi har selv – eller i samarbejde med Hedehusene Erhvervsforening, Erhvervssammenslutningen m.fl. – stået for cirka 15 events i årets løb. Vores succeskriterium er ikke, at vi kan samle alle medlemmer til en event, men at vi i løbet af året har haft et så varieret udbud, at der har været noget relevant for alle medlemmer.

Det synes jeg, at vi har formået igen i 2019. Programmet har spændt over besøg hos lokale virksomheder, opera i Hedeland, debatmøde med Forbrugerombudsmanden og sidst i november en midtvejsduel med borgmesterkandidaterne Peter Faarbæk og Michael Ziegler for at markere, at vi var halvvejs mellem to kommunalvalg.

Business Basar og Erhvervspris
Årets største event var igen Business Basar, som vi gennemførte for tredje gang. Det gør vi sammen med Hedehusene Erhvervsforening og Høje-Taastrup Kommune. Arrangementet er nu ved at finde sin form, og vi er taknemmelige over, at tilslutningen stiger år for år. I år var vi 42 stande.

Business Basar var også stedet, hvor vi for første gang uddelte Erhvervspris Høje-Taastrup. En pris vi har indstiftet sammen med Taastrup Erhvervsforening (Bymidten) og Jyske Bank, Taastrup for at hædre en lokal virksomhed, der gør noget ud over det sædvanlige. FriskSnit.DK i Hedehusene blev den første modtager (foto øverst) – og de efterfølgende reaktioner underbyggede, at det var et godt valg.

Programmet for 2020 
Programmet for 2020 er vi i fuld gang med at få på plads. Det ligger fast, at vi begynder med et besøg hos Teknologisk Institut. Til april skal vi have en digital forårsrengøring, hvor Harald Tokerød viser os, hvordan vi får mest ud af digitaliseringen i virksomheden og i hverdagen. Opera Hedeland kalder igen, denne gang med ”Rigoletto”. Meget mere er i støbeskeen. Følg med i vores nyhedsbrev, på de sociale medier og hjemmesiden.

For de mindste af vores virksomheder har vi etableret et særligt netværk, Solisterne. Enkeltmandsvirksomheder kan have ekstra behov for at sparre med andre i samme situation eller blive inspireret af oplægsholdere udefra. Begge dele fortsætter vi og Solisterne med i 2020.

Med i nyt partnerskab
2019 var også året, hvor Erhvervsforum blev partner i PJOV, Partnerskab for Job og Vækst i Høje-Taastrup Kommune. PJOV er dannet i 2017 med henblik på af få personer med handicap i job. Siden har det udviklet sig til også at søge løsninger for personer med andre udfordringer. I november var vi således med til at arrangere en workshop med fokus på det paradoks, at mange virksomheder har svært ved at få elever og lærlinge samtidig med, at mange unge kæmper med at få en læreplads. Workshoppen resulterede i flere initiativer, som partnerne vil arbejde videre med.

Vi har et konstruktivt samarbejde med kommunen. Jeg glæder mig over, at vi har både Michael Ziegler og Peter Faarbæk som aktive i vores bestyrelse, ligesom vi har et udbytterigt samarbejde med erhvervsservicechef Anne-Mette Felby Madsen. Også tak for samarbejdet til de øvrige erhvervsforeninger i kommunen – og tak til vores medlemmer for god opbakning.

Med det ønsker jeg alle en glædelig jul og et godt nytår.

Kim Rasmussen, formand for Høje-Taastrup Erhvervsforum

Kim

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.