Udgivet d. 27. august 2013

Efter succesfulde bazarer indenfor hhv. medico og cleantech med fyldte standepladser og mange besøgende, har bazarkonceptet for alvor bidt sig fast som en god måde at skabe gode vilkår for at match mellem virksomheder, forskere og studerende kan ske. ”Nye samarbejdsmuligheder” og ”udvidelse af netværk” er nogle af de positive tilbagemeldinger vi har fået fra deltagere i tidligere bazarer.

 

Således har vi nu taget initiativ til at afholde DTU’s første bazar om teknologier til fødevarefremstilling, som foregår Erhvervsakademi Sjælland i Roskilde den 30. oktober. Bazaren har følgende hovedtemaer:

  1. Procesudstyr og procesoptimering    
  2. Måleudstyr                          
  3. Ressourceoptimering
  4. Kvalitetsstyring og dokumentation
  5. Fødevaresikkerhed og Hygiejne

Hvem kommer og hvad er formålet?

Vi forventer at der bliver minimum 60 udstillere fra hhv. forskning, virksomheder og erhvervsfremmeaktører. Bazaren har generelt national og international relevans og fokus, men en styrkelse af fødevareteknologierhvervet i Region Sjælland er i særligt fokus.  Vi tilstræber at opnå et besøgstal på 300-400 gæster primært blandt:

  • Beslutningstagere i virksomheder inden for fødevarefremstillingserhvervet i Region Sjælland
  • Forskere og studerende fra DTU og Erhvervsakademi Sjælland
  • Øvrige medarbejdere fra videninstitutioner
  • Kapitalfremmeaktører
  • Andre erhvervsfremmeaktører

Hovedformålet med bazaren er at skabe nye samarbejdsrelationer mellem videninstitutioner og virksomheder og virksomheder imellem. Bemærk, at bazaren altså har fokus på udviklingsområder og ikke er en direkte salgsmesse! Du kan se en video fra Medico Bazaren 2013 her og læse en artikel se billeder fra Cleantech Bazar 2013 her.

Spændende parallel program

Parallelt med selve bazaren vil der være inspirerende oplæg, indslag og debat, som relaterer sig til udvikling i fødevareteknologierhvervet og etablering af nye samarbejder. Heriblandt:

  • Fødevareplatformen InSPIRe Food, der holder sin årskonference i umiddelbar nærhed til bazaren og vil have indslag på dagen, der er åbent for alle.
  • En demonstration på en ”talknuser bootcamp”, hvor en række af danmarks dygtigste matematikere fra DTU har givet løsningsforslag til en fødevareindustriel problemstilling. Casen vil komme fra en af udstillerne, fx en problemstilling fra jeres virksomhed og vil blive gennemført gratis (normalt deltagergebyr for ESGI workshops er kr. 25.000). Har dette interesse, bedes du kontakte forretningsudvikler Jacob Fink Ferdinand på fink@adm.dtu.dk og høre nærmere.

 

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.