Udgivet d. 16. april 2015

Der er oplevelser for både unge og gamle, når Høje-Taastrup Kommune i år deltager i Forskningens Døgn – en landsdækkende forskningsfestival. Her kan alle få et indblik i forskningens verden ved at lytte, se, teste, smage, mærke, prøve og tænke med.

Forskningens døgn kommer til at boble af aktiviteter i kommunen. Der vil være events, skolebesøg på virksomheder og foredrag på Taastrup Bibliotek – både i børnehøjde om pindsvin og i voksenhøjde om mental styrke og sundhed. Nysgerrige sjæle kan blandt andet møde lokale virksomheder og forskere i City 2 lørdag den 25. april. Leif Koch A/S viser, hvordan man finder vand, og du kan bygge din egen solcellebil med Energitjenesten Køge. Rockwool vil bl.a. demonstrere, hvordan de får produkter til at modstå vand, ild og lyd, og Universitetshospitalet for Store Husdyr giver publikum lov til at komme helt tæt på hesteben, klove og et 5 kg tungt hestehjerte. Her vil Sebastian Klejn – som også er kendt fra DR’s Ramasjang – underholde med showet ”Klamt, ækelt og ulækkert” for børn og voksne. Her kan du røre ved slanger, spise melorme og gætte en lort!

”Der skabes ny viden hver eneste dag i Høje-Taastrup Kommune. I virksomheder, på universiteter og uddannelsesinstitutioner forskes der i nye løsninger og produkter, der forbedrer vores liv og hverdag. Det er afgørende for vores vækst i kommunen, og vi vil derfor gerne være med til at bakke op om Forskningens Døgn”, siger borgmester Michael Ziegler. 

Flere virksomheder og forskningsinstitutioner i kommunen åbner også dørene i anledningen af Forskningens Døgn. Danmarks eneste Universitetshospital for Store Husdyr med heste, køer, får og geder holder helt særligt åbnet for offentligheden lørdag den 25. april. Hospitalets ansatte og studerende vil vise rundt, og interesserede kan fx prøve at ”bedøve” med pusterør, høre om den nyeste forskning indenfor specialområdet og tage en tur med hestevognen rundt på det smukke grønne område.

Også Rockwool har åbent hus lørdag den 25. april, hvor man kan høre om, hvordan Rockwool-produkter er en del af vores hverdag. Her kan du fx blive klogere på, hvad stenuld betyder for både tomater og metro.

Få mere information på www.htk.dk/FD eller kontakt: Marie Skov Lillelund på 2858 7690.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.