Udgivet d. 4. februar 2020

Peter Ebert Christensen står foran sit livs iværksættereventyr. I slutningen af januar påbegyndte den 23-årige it-studerende, der oprindeligt kommer fra Høje-Taastrup, et semester på det prestigefyldte University of California, Berkeley, hvor han netop har fået tildelt et scholarship af Spar Nord Fonden. Her skal han med hjælp fra nogle af verdens dygtigste specialister videreudvikle sin helt unikke idé, der kan hjælpe husejere med at vurdere prisen på boligen.  

– Jeg fik ideen, da jeg sad på Facebook med min kammerat. Her så vi et opslag om leje af et værelse, hvor prisen virkede helt ved siden af. Men hvis vi skulle kunne vurdere den korrekte pris, krævede det mere information, og der fandtes ikke digitale værktøjer på markedet, som kunne gennemskue, hvad prisen eller lejen for en bestemt bolig burde ligge på. Derfor satte jeg mig for selv at udvikle en app, siger Peter Ebert Christensen.  

Kunstig intelligens sætter husprisen
Peter Ebert Christensen læser matematisk modellering og computing på DTU i Lyngby, og det er netop gennem studiet, han har fået viden om, hvordan man kan bruge kunstig intelligens til at vurdere prislejet på boliger. 

– Appen vil kunne estimere værdien af boligen ud fra en række faktorer ved at bruge kunstig intelligens. På den måde bliver det lettere for folk at sælge deres bolig uden at få en ejendomsmægler til at vurdere prisen. Jeg glæder mig til at arbejde videre i det fantastiske iværksættermiljø, der er på Berkeley, siger han.

Næste kuld afsted til august
Den 23-årige studerende fra Høje-Taastrup er på det tredje hold, der sendes afsted som en del af et toårigt initiativ, Spar Nord Fonden står bag i samarbejde med Spar Nord og Uddannelses- og Forskningsministeriet. 

Næste kuld sendes afsted i august 2020, og allerede nu kan interesserede studerende søge om at komme i betragtning til de fem pladser på hold fire. Det kan gøres på linket her.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.