Udgivet d. 11. november 2016

Nyt medlem: 3F Høje-Taastrup. 

Når fagforeningen 3F i Høje-Taastrup melder sig ind i Erhvervsrådet, er det ifølge formand Søren Grøn med et ønske om at være en aktiv del af et samarbejde mellem lokale virksomheder og interesseorganisationer.
– Jeg hører fra andre af vores afdelinger, at de har stor glæde af at være med i deres lokale erhvervsråd. Jeg ser frem til at møde virksomhederne i det forum og håber, at vi kan opnå noget synergi. Hvis en virksomhed mangler arbejdskraft, kan vi tilbyde hjælp med at rekruttere, for eksempel ved at slå jobbet op og stå for kontakten til de jobsøgende, siger Søren Grøn. 

2.200 medlemmer
3F har medlemmer inden for industri, bygge/anlæg, transport, gartneri, skov- og landbrug og det offentlige område undtagen rengøring. Afdelingen i Høje-Taastrup er med sine knap 2.200 medlemmer blandt de mindre af 3F’s 66 lokalafdelinger. Til gengæld ligger afdelingen helt i top, når det gælder ledighed.

Høj ledighed
– Det er vores smertensbarn, siger Søren Grøn. Lige nu er næsten 10 procent af medlemmerne ledige. Vi har mange ufaglærte og er også ramt af, at der ikke er mange industriarbejdspladser tilbage i Høje-Taastrup. Det er blevet til et transportområde med mange job inden for logistik, og det er også dér, at langt de fleste af vores medlemmer er beskæftiget. Høje-Taastrup Kommune har formået at tiltrække mange arbejdspladser, og det anerkender vi fuldt ud.

Medlemstal stiger
Afdelingen dækker Høje-Taastrup Kommune, men også Ishøj og Albertslund på transportområdet, byggeriet, det grønne område og det offentlige.
– Vi ser det som en styrke, at vi er en lille afdeling. Det er også derfor, at medlemmerne vælger os. Vi ligger lokalt og er til stede. De seneste måneder er vores medlemstal steget, også fordi vi har nogle åbningstider, der svarer til behovet. Vi er her, når folk har brug for os, siger Søren Grøn. 

Ansat af medlemmerne
Han blev selv valgt som formand i 2015 efter at have været faglig sekretær i afdelingen et par år. Både formand, næstformand og faglig sekretær vælges af generalforsamlingen og arbejder fuld tid på kontoret på Pile Alle. Her er der også tre ansatte i A-kassen, to administrative medarbejdere, en jurist og en rengøringsassistent.
– Jeg har det fint med, at det er medlemmerne, som ”ansætter” mig, og som også kan afsætte mig igen, hvis de ikke er tilfredse med min indsats, siger Søren Grøn, der har Industri og Det offentlige som sine primære arbejdsområder.
– Sagerne spænder meget bredt, fra lønsager til problemer med arbejdsmiljø og alt derimellem. Lige nu har vi mange lønseddel- og kontrakttjek. Ikke fordi arbejdsgiverne vil snyde, men det er et kringlet område, og oftest er der tale om forglemmelser, som vi får ordnet i mindelighed. 

Hjælp til uddannelse
Hvad får man ud af at være med i 3F?
– Du får hjælp, hvis du har en sag på jobbet. Er du arbejdsløs, hjælper A-kassen dig med at komme i gang i gang. Vi kan også bidrage med at planlægge uddannelse efter medlemmernes og virksomhedernes behov. Og frem for alt er du som medlem med til at støtte den danske model, siger Søren Grøn.

3F kontor

3F har god plads på Pile Alle 18-20, hvor afdelingen råder over to matrikler. Der er plads nok til møder med op til 80 deltagere.

3F Høje-Taastrup
Tlf.: 70 30 09 56
hoeje-taastrup@3f.dk 

Pile Alle 18-20
2630 Taastrup
www.3f.dk/hoeje-taastrup

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.