Udgivet d. 17. november 2022

Årets Ejerleder 2022

Årets leder 2022 er Layland Barker fra Titan Containers
Foto: Global News | TITAN Containers – Årets Ejerleder 2022

Tillykke til lokal container-konge

Årets ejerleder 2022 er containerkongen Layland Barker, som står bag en af Høje-Taastrups lokale erhvervseventyr – den verdensomspændende containerkoncern Titan Containers A/S.

Høje-Taastrup Erhvervsforum sender sit medlem et særligt kæmpestort velfortjent tillykke med denne ærefulde titel.

Historien
Titlen har tyngde, når man kender historien. I 1986 lod Layland Barker sig lokke fra et direktørjob i Schweiz til Danmark. I Schweiz ledede han et containerfirma, men opgav den karriere for at forfølge kærligheden til en dansk kvinde, som han traf til et forretningsmøde. Det var Nete, som han giftede sig med og har tre døtre sammen med.

Et simpelt koncept gjorde udslaget
Titan Containers blev etableret i 1987 med fokus på salg af containere til produktions- og større detailvirksomheder – drevet hjemme fra stuen i første omgang med ambition om internationalt fodfæste. Finanskrisen i 2008 blev et vendepunkt. Forretningen blev vendt rundt på hovedet nu med udlejning af containere til virksomheder og private fremfor at sælge standardcontainere. Et simpelt koncept var født og har vokset sig udover landegrænserne.

Internationalisering
Internationaliseringen er i den grad lykkedes. Titan Containers har i dag en flåde på omkring 60.000 containere fordelt på mere end 30 lande og forventer en omsætning i nærheden af 1 mia. kr. i 2022. De seneste tre år har koncernen opnået en vækst på over 100 %, og ambitionen fortsætter mod at skabe yderligere 50 % vækst inden 2025.

Fakta om Årets Ejerleder 2022
Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag prisuddelingen, som afholdes for 19. gang.

Årets tema er talent og tillid.

“Layland er en ejerleder, som går forrest og viser vejen, og så er han en rollemodel for sine medarbejdere. Derudover har han opnået bemærkelsesværdige finansielle resultater, som virkelig giver genlyd. Den flotte udvikling, som Layland har ledet Titan Containers igennem, vidner om en særlig ambitiøs og dygtig ejerleder, der fortjener at blive hyldet,”siger Ulrik Ræbild, Middle Market Leder og partner i PwC.

Øvrige priser
To andre virksomheder indfandt sig på vinder podiet. Årets Hædersprismodtager 2022 gik til Torben Østergaard-Nielsen, ejerleder i United Shipping & Trading Company A/S (USTC) og årets Temaprisvinder 2022 gik til Per Kirchner fra det digitale konsulenthus Novicell.

Læs flere nyheder fra Høje-Taastrup Erhvervsforum.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.