Udgivet d. 8. december 2022

Årets højdespringer: Høje-Taastrup

Foto: iStock

Ejendomsundersøgelse 2022 er godt nyt for virksomheder og borgere

I den årlige analyse af kommuners ejendomsvenlighed vurderer og rangerer landets kommuner ud fra, hvor gode vilkår ejendomsvirksomheder har i den enkelte kommune.

Årets højdespringer
Høje-Taastrup Kommune har taget et gevaldigt spring og ender 53 pladser frem i den årlige analyse af kommunernes ejendomsvenlighed fra EjendomDanmark. Som årets højdespringer har Høje-Taastrup Kommune indtaget en ny plads og er gået fra en 72. plads til en 19. plads. Med denne flotte placering har Høje-Taastrup Kommune nemlig vundet titlen som årets højdespringer.

Højdespring med to indsatser
Et stort fokus på færre ejendomsforbrydelser og afskaffelsen af byggesagsgebyret har bragt Høje-Taastrup Kommune i top-20 ligaen over de mest ejendomsvenlige kommuner i Danmark. For det første er antallet af ejendomsforbrydelser faldet i antal indbrud, hærværk og brandstiftelser med 46,7 procent i det seneste år. For det andet er byggesagsgebyret på 475 kr. i timen fjernet. En sammenligning med andre kommuner fra Region Hovedstaden viser, at Høje-Taastrup Kommune er den bedst placerede kommune fra Region Hovedstaden.

Baren kan sættes højere i fremtiden
Det bliver spændende at følge med i, hvordan Høje-Taastrup Kommune formår at nedbringe byggesagsbehandlingstiden. Den er desværre er steget med en ventetid fra 42 dage til 44 dage. Netop dette resultat gjorde da også, at kommunen ikke rangerer endnu højere på listen.

”At hoppe hele 53 pladser frem på et enkelt år er en meget flot præstation, som Høje-Taastrup kan være stolte af. Og så kan de glæde sig over, at de har fået skabt nogle bedre vilkår for ejendomsbranchen og derved øget interessen for at investere og udvikle byen,” siger Peter Stenholm, adm. direktør i EjendomDanmark. 

Få det fulde overblik over kriterierne og dyk ned i ejendomsvenligheden.

Fakta om EjendomDanmark
EjendomDanmark er brancheorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark. Den repræsenterer ca. 85 % af det professionelle ejendomsmarked, som understøtter flere end 130.000 arbejdspladser i Danmark og bidrager til BNP med 140 mia. kr. om året. Medlemmerne er blandt andet pensionskasser, ejendomsselskaber, ejendomsadministratorer, grundejerforeninger, forsikringsselskaber og pengeinstitutter, fonde, advokater, ejendomsmæglere samt entreprenører, arkitekter og ingeniører.

Find vores fem medlemmer i Høje-Taastrup Erhvervsforum i denne kategori.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.