Udgivet d. 29. juni 2020

Nyt medlem: Taastrup Apotek.

Er der noget, som Høje-Taastrup Kommune er velforsynet med, så er det apoteker.

Hele seks steder kan vi købe lægemidler, og fem af dem ligger inden for en radius af ca. 2 km i Taastrup og Høje Taastrup. Det sjette ligger i Hedehusene og det ejes, ligesom apoteket ved Høje Taastrup Station, af Behzad Ghorbani, som i november blev udnævnt apoteker af Lægemiddelstyrelsen. Han har bevillingen til at drive apotek i Høje-Taastrup og har sit hovedapotek, Taastrup Apotek, på Taastrup Hovedgade 60.

– Det er en meget speciel branche. På den ene side er vi reguleret helt ned i den mindste detalje. På den anden side står det mig frit, når jeg først har fået en bevilling, at åbne flere apoteker inden for en radius af 75 km. Og for det tredje er branchen meget transparant, fortæller Behzad Ghorbani.

Kommer med bred baggrund
Han er blevet apoteker med en bred faglig baggrund. Først og fremmest er han universitetsuddannet farmaceut, hvilket er et krav. Dernæst har han været konsulent i Apotekerforeningen, i syv år haft en ledende post i udviklingsafdelingen hos LEO Pharma, læst en MBA og senest i et år været selvstændig ledelseskonsulent.

– Jeg ville gerne tilbage til mit fag, men også fortsætte som selvstændig, så det var oplagt at blive apoteker. Tilfældet ville, at bevillingen her i Taastrup samtidig blev slået op, og så søgte jeg.

Apoteket skal fange fejlene
– Du skal igennem en meget grundig proces, før du bliver udnævnt til apoteker, men det er også en meget ansvarsfuld funktion. Tænk på, at apoteket er sidste skanse i et forløb, der måske omfatter lægekonsultation, indlæggelse og hjemsendelse. Herefter er der kun dig selv og din medicin, siger Behzad Ghorbani og fortsætter:

– Er der fejl i recepten, er det på apoteket, at det skal opdages. Der er lavet studier, der viser, at der hvert år foretages over 200.000 interventioner på apotekerne i Danmark. Nogle af fejlene ville kræve hospitalsindlæggelse, hvis de ikke blev fanget på apotekerne, oplyser Behzad Ghorbani.

Forretning
Åbningstiden er udvidet, så kunderne nu kan handle helt frem til kl. 18 på hverdage og kl. 15 på lørdage.

Vi er også rådgivere
Apoteket er ikke kun en forretning, men også en rådgivningsvirksomhed, tilføjer han. Det er unikt, at borgere i Danmark, uden betaling og uden at bestille tid, altid kan gå ind på apoteket og få råd om deres medicin og andre lægemidler.

– Vi har farmaceuter med fem års universitetsuddannelse og farmakonomer med tre års uddannelse til at hjælpe kunderne, bemærker Behzad Ghorbani, som beskæftiger cirka 30 medarbejdere på sine tre apoteker.

Den rette beslutning
Efter godt et halvt år som apoteker kan han se, at det var den helt rette beslutning:

– Det har været fantastisk. Jeg har et dygtigt personale. Jeg har haft meget at gøre med at se på processer og strukturer, træning og kompetencer. I min tid i Apotekerforeningen underviste jeg mange apotekere i drift og økonomi. Jeg kender branchen rigtig godt og ved, hvordan man styrer en god rådgivnings- og distributionsvirksomhed. I mine tidligere job har jeg lært rigtig meget om ledelse, drift, markeringsføring og finans, som jeg har stor nytte af her sammen med mine medarbejdere. Vi er på en spændende rejse.

Vi må udvikle os
Et af de første stop på den rejse bliver Hedehusene, hvor apoteket på Hovedgaden skal fornys. Behzad Ghorbani kigger på nye, større lokaler og forventer at kunne åbne nyt apotek på Hovedgaden inden nytår.

– På længere sigt kigger jeg ind i, hvordan vi kan udvikle forretningen. Der er stadig gode muligheder for dem, der vil og kan. Konkurrencen er hård, men også motiverende for os. Vi tror på, at vi kan udvikle os her på Taastrup Hovedgade, men vil også tilføre mere kapacitet og volumen de andre steder, siger Behzad Ghorbani.

Han har netop udvidet åbningstiden i Taastrup, så der nu er åbent 9-18 på hverdage og 9-15 om lørdagen. Samtidig er der ansat en chauffør mere til udbringning, og hjemmesiden er tilført nyt design og funktioner.

Taastrup Apotek

Taastrup Hovedgade 60, Taastrup

Tlf. 43 99 00 98

taastrup@apoteket.dk

http://www.taastrup.apotek.dk/

Behzad
Behzad Ghorbani foran facaden på sit hovedapotek på Taastrup Hovedgade. Han har to andre apoteker i Høje Taastrup og Hedehusene.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.