Udgivet d. 3. oktober 2017

Torsdag den 12. oktober er Erhvervsrådet inviteret på morgenbesøg hos inQvation i Taastrup. Du tilmelder dig besøget her. inQvation er en ny type iværksætterhus, sat i verden af familien Zibrandtsen, som for nylig solgte 80 % af en anden Taastrup-virksomhed, Global Connect.

Nogle af pengene herfra er anbragt i en investeringsfond. Andre – omkring 50 millioner kroner – bruges på at opbygge inQvation på Erik Husfeldts Vej 7. Det er her, at Birger Hauge (foto), Director Public Affairs & Education, tager imod os på torsdag. 

– Ideen med inQvation er at skabe et sted for folk med ideer inden for ny teknologi, siger Birger Hauge. Vi indretter 150 arbejdspladser, som skal bruges af iværksættere og af virksomheder, som i en kortere eller længere periode gerne vil have nogle af deres medarbejdere placeret i et helt anderledes miljø.

70 af 150 pladser er udlejet nu
70 af pladserne er allerede besat, selv om huset først åbner i midten af januar. Høje-Taastrup Kommune har indgået en fem-årig lejeaftale for 20 af pladserne. Og 50 er forbeholdt de start-up virksomheder, som Zibrandtsen-familiens investeringsfond har sat penge i. De virksomheder er allerede i gang på Erik Husfeldts Vej.

– Vi er endnu ikke begyndt at udleje de sidste 80 pladser, men det gør vi snart, oplyser Birger Hauge. 

Han tilføjer, at ikke alle og en hver kan få lov at leje en plads. Det skal passe ind i konceptet. Der bliver eksempelvis ikke plads til konsulentfirmaer, der ser huset som genvej til at sælge ydelser til iværksættere. I udvælgelsen af brugere vil inQvation lægge vægt på, at de er personer og virksomheder, som bidrager til synergien.

Sandkasse for iværksættere
Men hvordan er en virksomhed som Global Connect endt med at lave et innovations- og iværksætterhus? Birger Hauge: – Fordi vi har erfaring med innovationsprocesser og de dilemmaer, der kan opstå undervejs. Vi tror, at vi kan hjælpe iværksætterne videre med deres prototyper ved at give dem plads i et kreativt miljø med forskellige sandkasser, hvor de kan “lege” med andre, såvel nybegyndere som etablerede.

Det er også tanken, at inQvation i løbet af 2018 kommer til at rumme en erhvervsuddannelse inden for sociale medier.

Tag gerne en udfordring med
Når vi træder inden for på torsdag kl. 8.30, vil vi møde en stor byggeplads. Men Birger Hauge lover, at vi nok skal finde et stille område, hvor vi over en kop kaffe hører visionerne for inQvation. 

– Og det er fint, hvis nogle af deltagerne tager en udfordring hjemme fra deres egen virksomhed med. Er de gået i stå i en innovationsproces, så vil jeg rigtig gerne hjælpe dem videre, lyder det fra Birger Hauge.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.