Udgivet d. 2. december 2016

Nyt medlem: Terminalen Taastrup A/S.

Håndværkerne har travlt i Terminalen Taastrup A/S på Øtoftegårdsvej. Bilforretningen udvider sit showroom med 500 kvadratmeter – en forøgelse på 60 procent.
– Det gør vi for at leve op til de forventninger, som både vores kunder og vores mærker har. Nu får vi plads til at udstille det fulde modelprogram fra vores tre mærker, Mazda, Suzuki og Hyundai. Samtidig skifter vi belysningen i hele forretningen ud til LED, der giver mere lys og mindre elregning, fortæller Peter Milbregt, direktør for filialen. 

Forretning siden 1984
Forretningen på Øtoftegårdsvej er bygget i 1984 af Ole Mathiesen, som stadig ejer bygningen og er et engageret medlem af bestyrelsen. Han solgte forretningen til Terminalen A/S i 2011. Det er en virksomhed i Nic. Christiansen Gruppen og omfatter otte forretninger spredt ud over landet. Nyeste filial ligger i øvrigt på Roskildevej i Taastrup og blev i maj 2015 overtaget af Terminalen A/S, som dermed fik Nissan og Toyota ind i familien.
Forretningen på Øtoftegårdsvej er en af de større med 39 medarbejdere og både mekanisk værksted og pladeværksted. De tager alle bilmærker ind til reparation og er også fordelsværksted for de fleste forsikringsselskaber. Ni mekanikere, fire pladesmede og tre lærlinge er der på de to værksteder.

800 nye og 800 brugte biler om året
I salgsafdelingen er der, ifølge Peter Milbregt, travlt som aldrig før. En lettelse af registreringsafgiften på finansloven 2016 og en ny på vej i 2017 har sat ekstra skub i salget af nye biler. 800 nye biler forventer han at sælge i år og omtrent lige så mange brugte.

Peter Milbregt

Serviceaftale på nyere brugtbiler
– Vi er rigtig gode til brugte biler, siger filialdirektøren. Vi er kendte for god brugtvognsforretning. Når du sælger en ny bil, får du jo ofte en brugt i bytte. Vi beholder de biler, der er i god kvalitet, også andre mærker, og har derfor ry for at være et godt sted at handle brugte biler. Er bilen under et år gammel, tilbyder vi også serviceaftale.
At en brugt bil kan være under et år gammel, forklarer Peter Milbregt med, at det enten kan være en af forretningens egne demo-biler, eller det være et opkøb fra udlejningsselskaber, som skal af med en del af flåden efter højsæsonen.

Løsninger til erhvervskunder
På erhvervskundesiden har forretningen på Øtoftegårdsvej flere løsninger, blandt andet flådestyring og leasing.
Peter Milbregt: – Vi kan alle de finansielle discipliner, lige fra almindelig leasing til flex-leasing, hvor du betaler registreringsafgiften forholdsmæssigt pr. måned, og split-leasing, hvor leasing af firmabil kan deles mellem firma og medarbejder i forhold til andelen af privat kørsel. Det registreres via en GPS-box og afregnes måned for måned.
– Som medarbejder slipper du for beskatning af fri bil, men betaler leasing i forhold til den private kørsel. Har du eget firma og ambitioner om at køre i en fed bil privat, er det en attraktiv løsning, hvis firmakørslen udgør 75-80 procent.

Vi vælger det traditionelle
– De fleste vælger stadig den traditionelle finansiering. Og på privatsiden er det også stadig de fleste, der foretrækker den traditionelle finansiering, men der sker klart et ryk over mod leasing i disse år, siger Peter Milbregt. Hvis din tidshorisont for at køre i bilen er tre år, vil jeg anbefale at lease den. Har du planer om at køre i den i otte-ti år, så køb den.
De seneste år er kundernes fokus – i takt med ændringerne i afgiftssystemet – i højere grad rettet mod biler med lav CO2-belastning og dermed lavere afgift.
– Men dybest set kommer folk med et ønske om at få en bil, der er til at betale, som de føler sig til rette i, og som ser pæn ud, fastslår Peter Milbregt.

Terminalen Taastrup A/S
Tlf. 43 99 40 45
Øtoftegårdsvej 2
2630 Taastrup
www.terminalen.dk

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.