Udgivet d. 15. maj 2018

Dagens morgenmøde på Grennessminde, hvor borgmester Michael Ziegler gennemgik en række aktuelle udviklingsprojekter i kommunen, trak mange medlemmer. 

Michael Ziegler præsenterede blandt andet projekterne Nærheden, Høje Taastrup C og Nordic Water Universe. Nærheden er godt i gang. Projektet Høje Taastrup C skal nu hyre en direktør til at føre projektet ud i livet – ansøgningsfristen udløb i dag. Og Nordic Water Universe skal lige have et par sidste afpudsninger i forhold til lokalplanen. Det falder på plads før sommerferien, forventer borgmesteren, og så kan første spadestik tages i efteråret.

Fra institution til erhvervsvirksomhed
Adm. direktør Hanne Danielsen præsenterede Grennessminde og den flotte Copenhagen Dome, hvor mødet blev holdt. Hun blev ansat for godt fem år siden, blandt andet med sigte på at ændre institutionen til en erhvervsvirksomhed. I dag kommer cirka halvdelen af økonomien fra den kommercielle del – bl.a. økologisk gartneri, køkkenvirksomhed og bageri – mens halvdelen er betaling fra kommuner, som sender unge med særlige behov i uddannelse og opkvalificering hos Grennessminde. Cirka 130 er der, hvoraf halvdelen bor der.

– Vi går ind for omvendt inklusion, sagde Hanne Danielsen. Vores unge er vant til at skulle inkluderes andre steder, men vi vil gerne skabe et område og en virksomhed, som I andre har lyst at blive inkluderet i. Eksempelvis her i Domen, som vi vil lade de unge drive som et møde- og konferencested.

1
Morgenduelige gæster i Copenhagen Dome hos Grennessminde på Snubbekorsvej.

2
Borgmester Michael Ziegler og udviklingschef Klaus T. Møller fortæller om planerne.

3
Store vejarealer og P-pladser viger pladsen for boliger og erhverv i det nye Høje Taastrup C.

4
Erhvervsforums formand, Kim Rasmussen, overrakte lokalt produceret gaver, bl.a. chiliplanter fra Grennessmindes økologiske gartneri.

6
Kim Rasmussen fik vist lovet, at Erhvervsforum tager fat i aktørerne bag udviklingsprojekterne for om muligt at få lokale leverandører i spil.

7
Hanne Danielsen med nogle af gæsterne i det store drivhus. 

8
Store grønne arealer står til rådighed for alle gæster på Grennessminde.

9
Søren, som leder smedeværkstedet, fortæller om de trækvogne, som Grennessminde fremstiller til København Zoo.

10
Hanne Danielsen og et udpluk af de interesserede gæster.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.