Udgivet d. 20. februar 2020

Alle er velkomne, og alle sejl er sat til, når broen til Nærheden åbner søndag den 29. marts. Det skal fejres, at Hedehusene og Nærheden bliver bundet sammen, og at broen med sin markante arkitektur bliver et vartegn for byen.

– Med åbningen af broen får vi en mere naturlig forbindelse mellem Hedehusene og Nærheden, så byen hænger sammen. Nu får gående, cyklende og bilister fra Nærheden lettere adgang til at handle, besøge biblioteket, spise eller gå til frisør i og omkring Hovedgaden, ligesom borgerne i Hedehusene nemt kan komme ud til Nærheden og blandt andet bruge springcentret og det kommende læringshus, siger borgmester Michael Ziegler.

Kom til broløb
Find løbe- og vandreskoene frem: Alle borgere er inviteret til broløb for at markere åbningen. Der er ruter på 3, 6 og 10 km og en 3 km walk. Alle ruter har start ved opkørslen til broen fra Hedehusene-siden og fører løberne over den nye bro.  

Ruten på 3 km går gennem Nærheden, hvor man kommer helt tæt på den nye bydel og den spændende byudvikling. Ruten på 6 km går to gange gennem Nærheden. Ruten på 10 km går gennem Nærheden og herfra videre ud i det naturskønne Hedeland.

Man kan tilmelde sig på www.htk.dk/broloeb2020, og prisen er 100 kr. for voksne og 50 kr. for børn uanset rute. Løbet er med tidstagning, og alle, som gennemfører, får en særlig broløbsmedalje.

Broløbet arrangeres af Fløng Kondi, Høje-Taastrup Kommune og NærHeden P/S.

Markant arkitektur
Nærheden vokser i disse år for alvor frem. Knap 500 beboere er allerede flyttet ind, og med mange nye byggerier i gang bliver der i de kommende år plads til i alt 6.500 borgere. Dermed kommer hele Hedehusene op på over 18.000 indbyggere.

Udviklingen af Nærheden varetages af byudviklingsselskabet NærHeden P/S, som ejes af Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg. Peter Cederfeld, direktør i Realdania By & Byg, ser således også frem til åbningen af broen:

– Nærheden skal være et eksempel på fremtidens bæredygtige forstad, hvor det er afgørende, at infrastruktur og byrum er af høj kvalitet. Derfor er vi rigtig glade for, at det arkitektonisk er en spændende og flot bro, og vi ser i den grad frem til indvielsen.

broløb

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.