Udgivet d. 25. oktober 2017

Nyt Medlem: Amani Hus.

Dansk mad med et twist af Afrika. Det er et af de specialer, som Amani Hus tilbyder. Se eksempelvis opskriften på Spinat a la Congo sidst i denne artikel.

Kvinden bag Amani Hus er Nadine Kikumi. Hun og hendes mand stammer fra Congo, men har boet i Taastrup i 12 år med deres tre døtre på nu 10, 9 og 6 år. Nadine kom til Danmark med en universitetsuddannelse inden for internationale relationer. Med sig havde hun også en stor interesse for at lave mad. 

Hele familien går op i mad
– Jeg har lavet mad, siden jeg var 13 år. Min familie har restauranter i Afrika og i Europa. Interessen for mad ligger derfor til familien, og mine egne døtre er også begyndt at følge med i, hvad jeg laver i køkkenet, og gemmer nye opskrifter på deres iPads, siger Nadine med et stort smil.

Selv har hun arbejdet i flere køkkener de seneste år, men har nu fået mod på at springe ud med eget firma og gøre det til et job på fuld tid. Firmaet kalder hun Amani Hus; amini er swahili og betyder ”fred”.

– Jeg er kommet godt i gang. Mindre måltider, op til 20 personer, kan jeg tilberede hjemme i mit eget køkken. Jeg laver også meget gerne mad til større selskaber, men så skal der helst være et køkken på stedet, som jeg kan bruge, siger Nadine, som også gerne tager imod bestillinger fra virksomheder, som ønsker en event med noget særligt på menuen.

Nadine

Lokale råvarer med et pift fra Afrika
– Jeg fokuserer på det nære, altså at bruge lokale råvarer. Men jeg holder også meget af at bruge safran og andre krydderier, som måske ikke er så almindelige i den danske husholdning. Så hvis kunden er ude efter en speciel kulinarisk oplevelse, kan det blive et måltid baseret på danske råvarer, som lige får et afrikansk twist, siger Nadine.

Hun arbejder med to menuer: Daniel som er vegetarmåltider og Caesar, hvor der indgår kød. Alle menuer tilberedes med vægt på kvalitet og på det ernæringsmæssige.

Nadine håber, at hun med Amani Hus kan bidrage til den danske madkultur og livsstil med nogle opskrifter, der er ud over det sædvanlige. En af hendes egne favoritter er i den grad baseret på danske råvarer, nemlig rødbedekage – med eller uden chokoladeovertræk.

Opskrift: Spinat a la Congo

Spinat

Ingredienser (til 4 personer)

  • 450 g røget bacon
  • 750 g frosset spinat
  • 1 løg
  • 3 forårsløg
  • 1 silketomat
  • 1 chili
  • 1 dl olie
  • aubergine, peberfrugt
  • Frit valgte krydderier

 

Fremgangsmåde:

Skær røget bacon i mindre stk. ca. 3-4 cm

Kom røget bacon i gryde, hæld lidt vand i og kog ca. 8-10 minutter

Skær løg og tomat, snit forårsløg

Hæld vandet fra, tilsæt olie og brun baconen

tilsæt løg, forårsløg, tomat og rør rundt

kom spinat i og kog ca. 5 minutter

Smag eventuelt til med salt

Pynt med chili og forårsløg og server med kogte kartofler eller ris som tilbehør.

Amani Hus

Taastrupgårdsvej 157 1. th., 2630 Taastrup

tlf. 52 64 61 38

nanakikumi@yahoo.fr

 

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.