Udgivet d. 21. marts 2018


Claus Lynge, manden bag Opera Hedeland, gav forud for Erhvervsrådets generalforsamling tirsdag et interessant indblik i det unikke projekt, som han er daglig leder af.

Siden 2002 har der været opført operaer på amfiteatret i Hedeland. Som regel opføres forestillingen tre gange i begyndelsen af august. Kun to gange – i 2007 og 2008 – har det været nødvendigt at aflyse en opførelse på grund af vejret, fortalte Claus Lynge.

De første år var der tale om gæstespil fra udenlandske operaer, men det koncept viste sig at være for dyrt, så siden da har Opera Hedeland produceret sine egne forstillinger. Og selv om det “kun” er tre aftener pr. år, så er der rigeligt at bestille hele året, forsikrede Claus Lynge, som er eneste faste medarbejder. Han har en faglig baggrund som teater- og kunsthistoriker.

Vi kan tiltrække de bedste
Der er plads til ca. 3.500 tilskuere, og hvert år bliver det solgt mellem 7.000 og 10.000 billetter, hvilket er en tilfredsstillende belægning. Omsætningen ligger mellem 7,5 og 8 millioner kroner.

– Det gør os i stand til vælge blandt de bedste 25 operaer og hyre det bedste hold med sangere og musikere i verdensklasse. Og på grund af omgivelserne får publikum på alle måder en helt unik oplevelse i en meget specielt landskab, fortalte Claus Lynge. 

Opera
Omgivelserne er med til at gøre forestillingerne i Opera Hedeland til en helt unik kombination af natur- og operaoplevelse.

Bliv sponsor for ungdomsbilletter
Omkring 60 procent af publikum er gengangere fra tidligere år. Lige så snart årets forestilling er overstået, åbnes der for billetsalget til det følgende år, og 20 procent af billetterne sælges inden for den første måned.

Claus Lynge har et mål om at tiltrække et publikum, hvor mindst 20 procent aldrig har oplevet en opera før. Og 10 procent skal helst være unge mennesker, så der også er et publikumsunderlag på langt sigt.

– Vi har en idé om få virksomheder til at sponsere ungdomsbilletter til for eksempel en institution, oplyste Claus Lynge.

En god branding af Hedeland
Operaen er med til at brande Hedelandområdet, idet der årligt publiceres omkring 150 artikler om Opera Hedeland, også i udlandet. Det er ikke usædvanligt, at der kommer gæster fra Tyskland og Frankrig, som har taget deres golfbag med og nupper en weekend med opera og golf i Hedeland. Og måske også når at smage den lokale vin på druen Pinot Grus…

Kom med Erhvervsrådet til opera 11. august
Kom med, når Erhvervsrådet den 11. august skal opleve Donizettis “Lucia di Lammermoor”. Vi har reserveret billetter til rabatpris – 610 kr., hvori også indgår madkurv, en glas champagne og en introduktion til forestillingen ved Claus Lynge. Læs mere og se, hvordan du bestiller dine billetter hos Ticketmaster. 

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.