Udgivet d. 16. maj 2017

Nyt medlem: Danske Fragtmænd Express A/S.

-Det her er nærmest taxakørsel med varer, siger Jesper Laugesen, afdelingsleder hos Danske Fragtmænd Express A/S, som har base i Høje-Taastrup Transport Center og servicerer kunderne øst for Storebælt og kan levere og hente i hele Europa. 
– Det er os, du ringer til, hvis det skal gå hurtigere end normalt. Vi samarbejder med selvstændige vognmænd, som i de fleste tilfælde kan være fremme hos kunden inden for meget kort tid. I et traditionelt fragtsystem som hos vores ejer, Danske Fragtmænd A/S, køber du plads til dit gods på en lastbil, der kører en fast rute. Hos os er det hele bilens kapacitet du ”køber”.
De biler, som DF Express anvender, er typisk varebiler, ejet af private vognmænd. Bilerne er med DF Express’ farver og logo, ligesom vognmanden er iført firmaets uniform. 

Fokus på digitalisering
– Vores force er kompetente medarbejdere på kontoret, dygtige vognmænd og effektive it-systemer, så vi kan yde en service, der knytter kunden til os. Vi har fokus på digitaliseringen og har for eksempel dataoverførsler, hvor kundens og vores systemer er koblet sammen, så vi får ordrer direkte fra kundens it-system. Vi anvender elektronisk fragtbrev med digital underskrift og mulighed for foto som bilag. Ordrebekræftelser (og POD) kan fremsendes pr. mail eller SMS alt efter kundens ønske. Alle vognmændene har deres biler on line på vores systemer. Kunden kan også få adgang til vores GPS Tracking og følge sine forsendelser i realtime. Når forsendelsen er leveret, fremsendes automatisk og elektronisk et kvitteret fragtbrev til kunden.

Kontor

På kontoret bag Jesper Laugesen er seks medarbejdere beskæftiget med at styre de cirka 50 biler på Sjælland og i København, som er tilknyttet. Alle biler er GPS-overvåget, og systemet holder også øje med, hvilke biler der er ledige.

Er flyttet hjemmefra
Express-firmaet blev oprettet af Danske Fragtmænd A/S i 2010. Vest for Storebælt er der tre afdelinger. Afdelingen i transportcentret har indtil for nylig haft til huse sammen med Danske Fragtmænd, men er nu flyttet nogle hundrede meter væk.
– Vi kom i pladsnød, men vi ville gerne forblive tæt på terminalen. Så det var helt ideelt, at vi kunne leje kontorlokaler ved Copenhagen Truck Wash. Placeringen i Høje-Taastrup er et stort plus for os, fordi vi har op mod 80 % af vores kunder i Storkøbenhavn. Samtidig har vi let adgang til motorvejene ud på Sjælland.

Vi er en variabel omkostning
– Vi har mange faste kunder, eksempelvis inden for automotive, hvor det er vigtigt, at reservedele kommer hurtigt frem. Kunderne er overvejende erhverv med behov for, at det går lidt hurtigere eller mere sikkert end normalt, og som har beregnet, at egen bil er en dyr, fast omkostning, fordi du ikke udnytter kapaciteten fuldt ud. Vi er en variabel omkostning og variabel kapacitet, påpeger Jesper Laugesen.
Ifølge Jesper Laugesen er tre ting særligt vigtige i forhold til kunderne: tillid, præcision og at holde, hvad der er lovet: – Skal vi være der kl. 12, så er vi det. Hvis der sker noget, f.eks. trafikalt, så vi ikke kan nå det til aftalt tid, er vi proaktive og tager kontakt til kunden før de tager kontakt til os. 

Danske Fragtmænd Express A/S
Letland Allé 2, 2630 Taastrup   
Telefon 72 52 91 00
www.dfexpress.dk
salg.sjaelland@dfexpress.dk

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.