Udgivet d. 28. juni 2017

Nyt medlem: Klausens Dyrehandel, Hedehusene.

Klausens Dyrehandel. Navnet på en af de nye forretninger på Hovedgaden i Hedehusene vækker positive associationer hos en hel del mennesker.
– Jo, vi får da rigtig mange kommentarer fra folk, som husker ”Huset på Christianshavn” og Paul Hagens dyreforretning. Men hans hed nu Clausens Dyrehandel. Selvfølgelig er vi inspireret af det navn, men jeg er faktisk født Klausen, og så kan man vel godt tillade sig at give sin forretning det navn, siger Henrik Kjær, som åbnede butikken i oktober 2016 sammen med sin mand, Jan Kjær.
Parret har fået så god en start på deres forretning med foder og udstyr, at de allerede nu har fundet større lokaler på den anden side af Hovedgaden. De regner med at flytte derover i løbet af oktober.
Til daglig er det Henrik, som passer butikken. Han har før arbejdet i Maxi Zoo, og parret, som bor i Fløng, havde talt om at åbne egen forretning i lokalområdet. Det blev i den tidligere Matas-forretning, hvor de har indrettet sig på 164 kvm. I de nye lokaler får de 227 kvm, der er bedre indrettet med lagerplads og med gode parkeringsforhold uden for døren. 

Henrik
Henrik Kjær i Klausens Dyrehandel, der inden længe flytter til større lokaler på den anden side af Hovedgaden i Hedehusene.

Startet fra bar bund
Klausens Dyrehandel har de bygget op helt fra bar bund. Sortimentet består af foder og udstyr til husdyr.
Alt foder er kornfrit for at undgå allergi hos dyrene, og fordi det indeholder mere protein. Det særlige hønsefoder tiltrækker kunder fra hele Sjælland.
– Vi fornemmer, at vi har ramt et hul i markedet, siger Jan Kjær. Når du er oppe imod store kæder, er det ikke prisen, du skal konkurrere på. Foruden vores unikke produkter går vi op i at give kunderne god service og oplyse grundigt om foderet. Generelt vil folk gerne, at deres dyr har det lige så godt som dem selv. Derfor er det vigtigt, at de kan få nogle kvalitetsprodukter.

Jan
Jan Kjær har beholdt sit civile job og er derfor kun med i butikken en del af tiden. Men han ved alt om hønsefoder!

Foruden private kunder har butikken også nogle offentlige institutioner på kundelisten, ligesom Klausens Dyrehandel er webshop for Forbrugsforeningen og får en pæn omsætning derfra.
– Vi har også vores egen webshop, klausensdyrehandel.dk, hvor vi pakker og sender til hele landet. Køber du for mere end 400 kr., er det frit leveret, oplyser Henrik.

Ingen levende dyr
I modsætning til Clausen på Christianshavn sælger Klausen i Hedehusene ikke levende dyr, hverken varaner eller papegøjer.
– Skal du handle med levende dyr, kræver det, at du er dyrepasser, forklarer Henrik. Vi får mange forespørgsler på levende dyr, og vi overvejer også at ansætte en dyrepasser. Det vil samtidig gøre det muligt for mig at blive dyrepasser-elev i vores egen butik.
De eneste dyr i butikken er en skildpadde og nogle vandrende pinde, som kun er udstillet og ikke kan købes. Hjemme i privaten har de både hund og kat.

Godt tidspunkt at åbne på
Jan og Henrik fornemmer, at der er ved at ske en positiv udvikling i Hedehusenes handelsliv.
– Vi kan mærke, at beboerne gerne vil støtte det lokale butiksliv, men her måtte da gerne være nogle flere specialbutikker. Vi tror, at det er et godt tidspunkt at etablere sig på nu, fordi Nærheden med mange tusinde nye beboere nu begynder at blive virkelighed, siger Jan.
Både han og Henrik er aktive i lokalsamfundet. Jan er i bestyrelsen for Hedehusene Erhvervsforening og aktiv i projekt gadekøkken. Og butikken er altid med, når der er markedsdag.
– Vi er rigtig glade for at være i Hedehusene og være en del af det lokale sammenhold. Det vil vi gerne bruge nogle kræfter på, siger Jan, som til kommunevalget i november er spidskandidat for SF og dermed har gode chancer for at komme i byrådet. 

Klausens Dyrehandel

Hovedgaden 486

2640 Hedehusene

Tlf. 60 22 28 30

klausens.dyrehandel@gmail.com

https://www.facebook.com/klausensdyrehandel

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.