Udgivet d. 22. maj 2017

Der var masser af god erfaring at få med hjem for publikum til mandagens Iværksætter talkshow i Voxeværket. Carina Svendsen fra Kend Dine Penge og Mathias Gajhede fra Yourpay sad i sofaen over for dagens vært, startupkonsulent Robert Schmidt og en flok engagerede tilhørere. 
Der var mange spørgsmål og svar i løbet af den cirka en time lange seance. Her er et udpluk:

Har det haft omkostninger at være iværksætter?

Mathias: – Ja, på mit sociale liv har det kostet. Pludselig tænker du “Hvad kan jeg ellers få for de 700 kr., som det koster at gå ud og spise?”. Du begynder at fravælge. De venner, jeg har nu, kan godt bære over med, at de ikke hører fra mig i to måneder.

Carina: – Jeg har altid arbejdet meget. Jeg holder korte, men gode ferier. Det er et spørgsmål om at prioritere at få tid til at trække vejret. Ellers går det ud over kreativiteten, kan jeg mærke.

Har I nogensinde tænkt: Havde jeg vidst dette her, så var jeg aldrig startet?

Carina: – Aldrig. Hvis jeg ikke havde syntes om det, jeg laver, var jeg stoppet og havde fundet på noget andet.

Mathias: – Jeg overvejede at stoppe efter et halvt år, hvor jeg tænkte, at det her kommer aldrig til at fungere. Jeg var blevet snydt for et millionbeløb. Der var jeg tæt på at give op. Men mine forældre sagde, at jeg var en No Quitter og ville ikke lade mig stoppe. Og de havde jo ret: Brænder du for det, så finder du også vejen. Nogle gange gør det ondt at være iværksætter, men for det meste er det dejligt. Forestil dig en verden, hvor du ikke beslutter noget selv. Så skal du nok hurtigt få lysten til at være iværksætter tilbage.

Carina og Mathias

Ville du gøre noget anderledes, hvis du skulle starte igen?

Carina: – Det er bare om at komme i gang. Jeg har ventet for længe flere gange. Kom ud hurtigt, så folk kan se dig. Og vær vildt tydelig med, hvad du kan tilføre af værdi. Jeg lever blandt andet af at rådgive dårlige betalere. Hvordan kan jeg så være sikker på at få mine penge? Jamen, de betaler da forud, fordi jeg er meget tydelig med, hvordan jeg giver værdi. 

Publikum
Et interesset publikum i Voxeværket Taastrup lytter til dagens to iværksættere.

Brødkongen
Efter talkshowet serverede Brødkongen Allan Lillelund friskbagt italiensk brød.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.