Udgivet d. 11. januar 2017
Høje-Taastrup Kommunes nytårskur for erhvervslivet blev afviklet for fjerde gang 9. januar i Taastrup Teater og satte igen i år rekord med ca. 250 deltagere. Virksomhedsledere fra både små og mellemstore virksomheder var repræsenteret.
Nytårskuren er et vigtigt netværksarrangement ifølge borgmester Michael Ziegler:
– Det går virkelig godt for vores erhvervsliv. Faktisk bedre end nogensinde. Og det fejrer vi naturligvis ved nytårskuren. Men dette arrangement har vi også for at styrke den tætte dialog med virksomhederne. Vi skal vide, hvad virksomhederne bokser med, og hvad de ser af muligheder. Det er sådan, vi finder løsningerne sammen.
Michael Ziegler åbnede nytårskuren ved at føre tilhørerne gennem året, der gik og gav sit bud på det, der kommer. Han viste blandt andet en film udarbejdet til lejligheden, Høje-Taastrup – Byen der aldrig sover. Filmen viser bredden i et dynamisk arbejdsmarked og den energi og produktion, som foregår i døgnets 24 timer.
Sløret løftet for regeringens vækstplaner
Erhvervsminister Brian Mikkelsen fortalte om behovet for øget digitalisering. Ministeren satte ord på regeringens vækstplaner, og hvordan regeringen ønsker at realisere ambitionerne om at øge velstanden med 80 mia. kr.
Programmet bød desuden på indlæg fra lokale virksomhedsledere. Opportunity Manager Birger Hauge fra virksomheden Zibra fortalte om den brændende platform, som betyder stor succes eller fald for flere brancher. Han fortalte også om et nyt innovationscenter, som med sin placering i Taastrup kommer til at ligge i baghaven for de lokale virksomheder. Derudover fortalte partner Martin ABC Hansen fra Netcompany A/S om fremtidens arbejdskraft med ny teknologi og digitalisering.
Vækstvindere fejret
Traditionen tro blev de lokale vækstvindere fejret, se billedet (foto: Marie-Louise Baes). 13 virksomheder i Høje-Taastrup Kommune blev kåret som gazeller af Børsen i 2016. At være gazelle betyder, at virksomheden i fire regnskabsår har haft positiv vækst og mindst har fordoblet omsætningen. Og DanWeee blev vinder af EY’s Entrepreneur Of The Year.
Vindervirksomhederne i 2016 var:
- Yeti, der begyndte med at udføre snerydning, og derfor er opkaldt efter den afskyelige snemand. I dag udfører de bl.a. grøn service, landsbrugsmaskinstation arbejde og økologisk landbrugsdrift.
- Juicorganic der tilbyder økologisk juice, saft og smoothies udvundet af økologiske kvalitetsråvarer.
- Fragtkompagniet der siden 2002 har leveret gods til Storkøbenhavn.
- 3 x 34 Lager der tilbyder lageropbevaring i moderne faciliteter i Taastrup.
- C & B Systemer der udvikler it-systemer til ejendomsmæglere.
- Københavns Tag Entreprise der laver tagudskiftninger med speciale i naturskifter, kobber- og zinktage.
- Flyers, chaufførvikarvirksomhed der bl.a. rekrutterer kontanthjælpsmodtagere for at uddanne nye og dygtige medarbejder.
- Asap der er et skadesservicefirma, der fjerner skimmelsvamp i bygninger. Virksomheden har netop uddannet Danmarks første skimmelsvampehund i samarbejde med Teknologisk Institut og politiets hundeførere.
- A-Vask der er tekstilservice-virksomhed med kunder i hele landet.
- Seide Retail der blandt andet har drevet tankstationer.
- Marcom Medical der laver medicinsk udstyr.
- Scaletronic laver dimensionsmålere, der måler forsendelsens højde, længde, bredde samt vægt og afregner hermed forsendelsens pris.
- Dansk Belægningsentreprise der bl.a. arbejder med beton, flydemørtel og kunststoffer, og har speciale i diamantslibning af beton.
- DanWEEE, som modtog EY’s pris Entrepreneur of the Year i kategorien Cleantech. DanWEEE sorterer og oparbejder elektronikaffald med det formål at genanvende dyrebare metaller og samtidig skåne miljøet.