Udgivet d. 21. januar 2019

Det var et godt træk at invitere erhvervsministeren med til borgmesterens nytårskur for erhvervslivet i Høje-Taastrup Kommune mandag eftermiddag. Rasmus Jarlov kvitterede nemlig med at opfylde et af Michael Zieglers mest hede ønsker: at åbne mulighed for kontorbyggeri i bydelen Høje Taastrup. Men der var mere i gaveposen: adgang til at byudvikle omkring landsbyer og grønt lys for et stort solcelleanlæg.

Michael Ziegler nævnte i sin velkomst, at der nu er mere end 37.000 arbejdspladser inden for kommunegrænsen, hvilket er det højeste nogensinde. Høje-Taastrup er også den kommune, som har haft størst vækst i jobs de sidste fem år.

– Vi har momentum i disse år, og det potentiale skal vi udnytte til at tiltrække endnu flere virksomheder, men også sørge for at bevare dem, som er her i forvejen. I den henseende var det et rigtigt godt skridt, at regeringen søndag meldte ud, at den støtter Ring 5 Syd til at aflaste det hårdt trængte motorvejsnet omkring hovedstaden, sagde Michael Ziegler.

Åbner for mere kontorbyggeri
– Vi er et infrastrukturelt smørhul med et motorvejskryds og tre stationer i kommunen. Vi har, for Høje Taastrups stations vedkommende, søgt om at lov til at slippe for det såkaldte stationsnærhedsprincip, der siger, at nye kontorbyggerier skal ligge inden for en radius af 600 meter fra en af station. Det princip giver god mening mange steder, men Høje Taastrup er så stor en station, at det bør være muligt at tillade kontorbyggerier lidt længere væk, sagde borgmesteren, som gerne vil gøre det muligt at bygge mere i det område, hvor Orbicon og Handicaporganisationernes Hus ligger (se kort).

Det var lige præcis dette ønske, Rasmus Jarlov imødekom, da han bagefter fortalte om de initiativer fra regeringens hovedstadsudvalg, som offentliggøres i disse dage. Han har selv besøgt det pågældende område et par gange og kunne godt se fornuften i ønsket fra Høje-Taastrup Kommune. To andre lokale ønsker – etablering af stort solcelleanlæg og adgang til at byudvikle omkring landsbyer – vil ministeren også komme i møde ved at give tilladelser under landsplandirektivet. 

Stadig et jernbaneknudepunkt
Borgmesteren var selvfølgelig svært tilfreds med udmeldingen. Adspurgt af ordstyrer Niels Krause-Kjær, hvad kommunen så vil ønske sig næste gang, håbede Michael Ziegler, at Høje Taastrup station får lov at beholde sin status som et jernbaneknudepunkt, selv om der senere i år åbner en ny jernbane via Køge.

– Jeg har haft møde med DSB i dag, og vi mister nogle af togene, men mange tog vil stadig gøre holdt i Høje Taastrup, sagde Michael Ziegler, der også nævnte et nyt jernbanespor fra Roskilde over Høje Taastrup til lufthavnen i Kastrup som et ønske. 

Rekordmange gazeller
På nytårskuren var der hyldest til det rekordstore antal virksomheder i Høje-Taastrup Kommune, der af Dagbladet Børsen er kåret som gazeller – 25 i alt; se listen her. Repræsentanter for gazellevinderne var på scenen for at modtage borgmesterhåndtryk, champagne og bifald fra salen. 

gazeller

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.