Udgivet d. 17. marts 2017

Nyt medlem: InQvation.

InQvation skal være et center for innovation, inkubation og inspiration. Manden bag er entreprenøren og stifteren af Taastrup-virksomheden Zibra A/S, Niels Zibrandtsen.
Med InQvation ønsker han at etablere et kraftcenter for teknologisk viden i et miljø, der skaber vækst, kreativitet og arbejdsglæde. Det bliver et sted, der udfordrer de gængse rammer for iværksættermiljøer og kontorhoteller samt byder velkommen til et nyskabende arbejdsfællesskab med fleksible møde- og konferencefaciliteter.
En stor fabriksbygning på Erik Husfeldts Vej 7 skal danne ramme om det nye kraftcenter for viden. Bygningen skal forvandles til et højteknologisk innovationscenter, der forventes at åbne officielt sidst på året.

Fødested for nye virksomheder
Hos InQvation skal både den offentlige sektor, private virksomheder og danske iværksættere kunne møde hinanden til gensidig inspiration og til højnelse af forståelsen for de accelererende teknologiske udfordringer og muligheder, som vi støder på over alt i dagens samfund.
– Vi vil skabe det ultimative miljø for højteknologisk kreativitet, innovation og fordybelse. Et univers der består af fremtidens teknologier, ypperlig arkitektur og et køkken med den bedste føde til nysgerrige hjerner. Her vil være mennesker, der kan inspirere hinanden og give hinanden intellektuel næring og kreative udfordringer, siger Niels Zibrandtsen. 

Niels Zibrandtsen

Kommunen booker 20 arbejdspladser
Høje-Taastrup Kommune har allerede sikret sig et lejemål på 20 arbejdspladser i InQvation, som gælder for de næste fem år. Dels for at komme i samspil med andre organisationer og virksomheder, dels for at placere nogle af kommunens medarbejdere i et inspirerende, innovativt miljø.
Ligeledes håber folkene bag InQvation, at en række private virksomheder vil gribe muligheden for at leje sig ind i kortere eller længere tid. Flere af Niels Zibrandtsens egne start-up virksomheder flytter med fra Hørskætten og ud i de nye omgivelser på Erik Husfeldts Vej. 

Ny erhvervsuddannelse i sociale medier
Selv om de fysiske rammer ikke helt er på plads endnu, er InQvation allerede i fuld gang med udviklingsarbejdet. De er bl.a. med til at udvikle en ny ungdomsuddannelse i samspil med erhvervsskolen NEXT – Uddannelse København. En uddannelse der har fokus på at uddanne unge til at dække det behov, der er i små og mellemstore virksomheder for at få medarbejdere, som kan håndtere virksomhedens digitale kommunikation på forskellige platforme.
– Siden vi meldte ud, at vi sætter uddannelsen i gang efter sommerferien, har vi fået mange positive reaktioner. Det gælder både unge, som gerne vil i gang med denne helt nye uddannelse, og også virksomheder, som er interesserede i at få de unge i praktik, fortæller Birger Hauge, direktør for Public Affairs hos InQvation.

Vil du være praktikvært
Virksomheder der er interesseret i at høre mere om uddannelsen og muligheden for at få en praktikant, kan kontakte Project and Marketing Manager, Pernille Christensen på mail psc@inqvation.dk

 

Erhvervsrådets medlemmer kan se og høre mere om InQvation, når vi den 12. oktober er inviteret på morgenbesøg i det nye center.

InQvation
Erik Husfeldts Vej 7
2630 Taastrup
info@inqvation.dk
www.inqvation.dk

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.