Udgivet d. 11. september 2017

Nyt medlem: Grennessminde.

Grennessminde er en social-økonomisk virksomhed, der blev etableret i 1984 i en nedlagt møbelfabrik på Taastrup Hovedgade 175. Her ligger hovedkontoret stadig, men virksomheden har gennem årene knopskudt med blandt andet et økologisk gartneri og bageri på Snubbekorsvej på nordsiden af motorvejen. Det er også her, at en dome nu genopføres for at blive et nyt kraftcenter inden for socialøkonomi genopført, fortæller adm. direktør Hanne Danielsen. 

– Domen har stået inde ved Den Sorte Diamant i København, men kun midlertidigt. Jeg er ofte kørt forbi og tænkt, at det kunne være fedt at få den herud. Det er vi så lykkedes med, og nu er vi langt om længe kommet i gang med at genopbygge den, siger Hanne Danielsen. 

Domen består af glas og er stor nok til, at der kan vokse træer inde i den. Men den kan også rumme over 100 personer, så der er næsten ingen grænser for, hvad den kan bruges til, blandt andet møder og konferencer. 

Vi udvikler potentialet
Grennessminde er et sted, hvor 16-30-årige med særlige behov kan bo, arbejde og uddanne sig. Skolen er opkaldt efter Inger Agnete Grenness, som i 1960’erne åbnede politikernes øjne for unge med særlige behov. Siden er det gået stærkt, og skolen byder i dag på mange værksteder og huse til arbejds- og botræning. 780 unge har været gennem Grennessmindes hænder siden 1984. 

Hanne Danielsen
Hanne Danielsen (forrest) viser daværende minister Christine Antorini rundt på Grennessminde.

Hanne Danielsen: – Vi har en drøm om at lukke op for potentialet. De unge har masser af potentiale, så vi har vendt opgaven på hovedet og arbejder i højere grad på at finde og udvikle samfundets potentiale for at arbejde sammen med de unge og dermed også inkludere dem. 

Skal man opleve, at man er inkluderet, skal man indgå i et arbejdsfællesskab. Derfor er der på Grennessminde skarpt fokus på, at de unge skal lave noget, som resten af samfundet gerne vil være med i.

 – Vi er dygtige til håndens arbejde, siger Hanne Danielsen. Du bliver hverken designer eller it-specialist hos os. Men du kan blive oplært af dygtige håndværkere og dermed også komme i praktik og måske få job i en virksomhed, enten her hos os eller hos en af vores mange erhvervspartnere.

 Bliv praktikvært for unge med særlige behov
Grennessminde har et bredt netværk af virksomheder i Storkøbenhavn, som er med til at træne og afdække de unges kompetencer og ressourcer via almen arbejdstræning og delvis arbejdsafklaring. Målet med det eksterne praktikforløb er at få en tættere tilknytning til arbejdsmarkedet.

Arbejdspladserne dækker en bred vifte af brancher bl.a. serviceområdet, butiksfagene, det grønne område, kantine, pedel og gårdmænd.

Praktik

Grennessminde tilbyder også virksomhedspraktik i et forløb på 13 uger ad gangen.

– Vi lægger vægt på, at arbejdspladserne er rummelige, stiller realistiske krav og er tolerante, når de tager imod vores unge, bemærker Hanne Danielsen. Vi har også gode erfaringer med at mange virksomheder efterfølgende tager vores unge i videre uddannelse på EGU vilkår eller ansætter en ung i fleksjob.

– Vi er altid åbne over for at få nye samarbejdspartnere i vores praktiknetværk, siger Hanne Danielsen og opfordrer lokale virksomheder til at kontakte Grennessminde.

Grennessminde
Taastrup Hovedgade 175
2630 Taastrup
Tlf. 43 99 04 70
info@gminde.dk 
www.gminde.dk

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.