Udgivet d. 5. maj 2021

Nu og indtil udgangen af juni skal mere end 130.000 virksomheder, selvstændige og freelancere indberette deres dokumentation for kompensation, som de har modtaget.

Der kan komme pres på it-systemerne, når fristen den 30. juni 2021 nærmer sig, så hvis du vil minimere risikoen for ventetid i selvbetjeningsløsningen og på den personlige hotline, giver det god mening at indberette i god tid forinden.

Faktisk er der flere fordele ved at indberette sin dokumentation hurtigst muligt, og derfor anbefaler Erhvervsstyrelsen alle at gå i gang, så snart de kan.

Du får første tilbagemelding hurtigere

Jo før du indberetter, jo før får du den første tilbagemelding om din opgørelse. Når du har indberettet din dokumentation, modtager du nemlig helt automatisk en foreløbig opgørelse baseret på dine indtastninger. Den foreløbige opgørelse kan give dig en indikation af, hvordan du er stillet.

Den endelige opgørelse ­– som er den gældende – får du, når Erhvervsstyrelsen har gennemgået din indberetning.

God tid til vejledning og opfølgning

Din indberetning til slutafregning tager udgangspunkt i forskellige oplysninger om virksomheden og dens regnskab. Hvis du undervejs kommer i tvivl om noget – eller har brug for at finde andre oplysninger frem – er det godt at have tid til at få det på plads.

Hvis du giver dig selv tid til det, har Erhvervsstyrelsen også en række tilbud om hjælp og vejledning som fx webinarer om slutafregning, hvor du kan blive klogere på, hvordan indberetningen foregår.

Det kan blive dyrt at overskride fristen

Hvis du indberetter din dokumentation for sent og overskrider fristen den 30. juni 2021, skal hele det udbetalte kompensationsbeløb betales tilbage. Det gælder også, selv om du normalt ville have haft ret til den udbetalte kompensation.

Hvis slutafregningen viser, at du har modtaget for meget kompensation, skal den overskydende kompensation betales tilbage. Skal der tilbagebetales beløb over 10.000 kr., er det muligt at få en afdragsordning, der løber i et år.

Download faktaark om, hvordan du indberetter.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.