Udgivet d. 15. marts 2017

Plant din blyant – er det en joke? 
Sådan lød mange kommentarer, da Michael Stausholm startede Sprout op for fire år siden. Når Erhvervsrådet tirsdag den 21. marts holder generalforsamling, kan du høre ham fortælle hele historien, som bestemt ikke er en joke, men seriøs business.
Sprout lancerede i 2013 verdens første blyant, der kan plantes og spire til krydderurter, blomster og tomater. I dag sælges Sprout-blyanten i over 450.000 eksemplarer om måneden i mere end 60 lande, og den Taastrup-baserede virksomhed er vokset fra 2 til 14 medarbejdere.

En rejse med op- og nedture
Michael Stausholm fortæller om sin rejse, om op-og nedture, og om de spændende perspektiver, der er for Sprout i et stadigt voksende marked for bæredygtige produkter med en god historie.
– Jeg kommer ind på, hvad jeg har lært undervejs i de små fire år, siger Michael Stausholm. Blyanten er opfundet af en gruppe studerende på Massachusetts Institute of Technology, det tekniske universitet i Boston. De skulle under et designkursus designe fremtidens kontorprodukt. For denne gruppe unge endte det med den bæredygtige blyant.

Hvordan kom du ind i billedet?

– De studerende lagde deres produkt på kickstarter.com, hvor iværksættere og investorer finder hinanden. I første omgang lavede vi en aftale om, at jeg skulle sælge og distribuere blyanten i Europa. I 2014 købte jeg alle rettigheder, oplyser Michael Stausholm, som har en medinvestor og meget snart offentliggør endnu en medinvestor.

Hovedkontor i Taastrup
Sprout beskæftiger 14 medarbejdere, hvoraf de ti sidder på 
Taastrup Hovedgade 111B, 1. sal. Derudover er der kontorer i USA og Spanien.
At hovedkontoret ligger i Taastrup, er ifølge Michael Stausholm et spørgsmål om bekvemmelighed:
– Først havde vi kontor i Næstved, men det viste sig næsten umuligt at trække nye medarbejdere dertil. Derfor valgte vi at flytte her til Taastrup, hvor det er nemt at komme til, både i bil og tog. 

Du kan høre hele historien på tirsdag, den 21. marts, i forbindelse med Erhvervsrådets generalforsamling. Michael Stausholm er på fra klokken 16.00. Generalforsamlingen begynder kl. 17.00 og slutter med spisning. Det foregår i Hedeland Golfklubs klubhus.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.