Udgivet d. 3. april 2018

Nyt medlem: FriskSnit.dk. 

FriskSnit.dk er på fire år vokset fra at være nærmest ingenting til nu at beskæftige cirka 40 mand. Rammerne på Hedelykken 14 i Hedehusene skal udvides senere i år, når den gamle, 1.000 kvm. store administrationsbygning rives ned og erstattes med nye lokaler til produktion og salg.

– Vi har aldrig brugt den gamle bygning, så nu fjerner vi den og bygger i første omgang 470 kvm. Over de næste år opfører vi ca. 1.000 kvm, så vi i alt kommer op på ca. 2.500 kvm lokaler, fortæller indehaver Henrik Djurhuus.

FriskSnit.dk leverer forarbejdet snitgrønt til kunder inden for industri, catering, storkøkkener m.m. i hele Danmark. Hver måned bliver mere end 300 ton frugt, grønt og kartofler kørt gennem produktionsanlægget.

Udspringer af Grønttorvet
Oprindeligt indgik virksomheden i en konstellation af tre firmaer inden for produktion, catering og distribution af snittet grønt og holdt til på det gamle grønttorv i Valby. Det var også Henriks plan at flytte med til det nye Copenhagen Markets i Høje Taastrup, men i stedet valgte han at fokusere på produktionen og sælge de to firmaer inden for catering og distribution fra.

– Vi troede, at vi var smarte ved at have et selskab inden for hver del af værdikæden. Men det var noget rod. Vi rendte jo rundt og konkurrerede med vores kunder på cateringmarkedet. Vi skal jo ikke være vores kunders konkurrent, men vil hellere være en loyal leverandør, der arbejder helhjertet med at snitte og altid være der for kunden.

Tre timer fra ordre til levering
– Vi er en ordrebaseret virksomhed med et kort produktionsvindue, fortsætter Henrik. Vi kan, på næsten alle 1.000 varenumre, leverer tre timer efter, at vi har modtaget ordren. Det er den fleksibilitet, vi værner om og forfiner ved hjælp af den erfaring, vi opbygger.

– Vi er ikke bange for at ændre på tingene, hvis det giver mening. Vi har lige etableret en kartoffel- og en gulerodslinje mere, så vi med samme mandskab kan få næsten 40 % mere igennem.

biler
FriskSnit.dk har selv fire biler til distribution, men benytter også eksterne vognmænd til bl.a. Fyn og Jylland. Hvis firmaets egne chauffører har ledig tid, giver de en hånd med på lageret. Den fleksibilitet kan der, ifølge Henrik Djurhuus, tjenes gode penge på.

Placeret mellem avlere og kunder
Med placeringen i Hedehusene ligger FriskSnit.dk midt mellem leverandørerne og kunderne. Råvarerne kommer fra Lammefjorden og fra andre danske avlere, men også fra import og fra Copenhagen Markets.

– Da vi er ordreproducerende, skal vi ligge tæt på Copenhagen Markets, så vi kan få fat i sjove råvarer døgnet rundt. Der kan jo lige komme en ordre på 20 kg grønne asparges, og det har vi jo ikke altid liggende. Så på den måde fungerer Copenhagen Markets som vores stødpudelager, forklarer Henrik.

Produktionen begynder tidligt søndag morgen og kører så ellers, uden ophold, helt frem til lørdag eftermiddag.

– Så stopper vi maskinerne nogle timer, mens vi gør rent og lige får trukket vejret, bemærker Henrik.

Vi skal være mere synlige
Han vurderer, at markedet for snittede grøntsager fortsat vil stige: – Der bliver mere og mere brug for ordrebaserede virksomheder inden for det område. Der stilles store krav til køkkenhygiejnen ude i virksomhederne og på institutionerne. Så er det nemmere at lade os gøre det. Formentligt er det også billigere, for det er hænderne, der koster i den sammenhæng.

FriskSnit.dk har de seneste år har fuldt at gøre med at følge med efterspørgslen og med at trimme produktionen. Henrik håber, at der i den kommende tid også bliver tidsmæssigt overskud til at gøre mere ud af at synliggøre virksomheden, som han kalder ”Danmarks mest fleksible leverandør af forarbejdet snitgrønt, frugt og kartoffelprodukter”.

Medarbejdere
En stor del af medarbejderne har indvandrerbaggrund. Virksomheden gør meget ud af at opgradere dem, bl.a. med uddannelse til at køre truck og lastbil og til de strenge krav inden for fødevarehygiejne.

FriskSnit.dk

Hedelykken 14, 2640 Hedehusene

Tlf.  36 46 23 21

Email: kontakt@frisksnit.dk

www.frisksnit.dk 

 

 

 

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.