Udgivet d. 4. december 2020

Nyt medlem: GEZE Danmark. 

GEZE Danmark, der leverer bygningssystemer til døre og vinduer foruden sikkerhedsteknologi, oplever i disse corona-tider stigende efterspørgsel på sine produkter.

– I forvejen var der god vækst i systemer af dørautomatik, men det aktuelle behov for at minimere smittespredning har klart øget interessen for vores produkter. Efterspørgslen går kun én vej, og det er opad, fastslår Kent Hvidtfeldt, landechef i Danmark for GEZE.

Den tyske, familieejede koncern har en bred palet af produkter: dørlukkere, dørautomatik, skydedørsautomatik, karruseldøre, vinduesautomatik og andre løsninger inden for røg- og brandventilation, sikkerhed og aktiveringer af dørautomatik, og mere end 1.400 patenter globalt.

De største produktgrupper i Danmark er skydedøre og automatik til hængslede døre, sikring af flugtveje og nu også berøringsfri aktivering af dørautomatikker.

Kent med rollup
GEZE Danmark leverer bl.a. dørautomatik, komplette skydedørssystemer med aluramme, glas, skydedørsautomatik, montage og indkøring samt servicering, oplyser Kent Hvidtfeldt. 

Leverandør til IKEA 
– Vi er i mange segmenter. Vores nabo IKEA har vi hjulpet med automatik til deres brand- og flugtveje. Også Handicaporganisationernes Hus i Taastrup har vi leveret løsninger til, oplyser Kent Hvidtfeldt.

– Vi er stærke på plejehjem, hoteller og kulturcentre og har bl.a. leveret dørautomatik til Bella Sky og Tivoli Hotel & Congress Center, Experimentarium i Hellerup, til Royal Arena, hvor vi også har en serviceaftale, plus det nye sygehus i Skejby ved Aarhus, tilføjer han.

Kent Hvidtfeldt vil gerne fremhæve en opgave fra 2020: – Den nye nordfløj på Rigshospitalet. Her var vi selv underleverandør på en dørautomatik løsning, som vi er pivstolte over, og hvor vi efterfølgende har fået serviceaftale for bygningen.

GEZE arbejder p.t. målrettet på at blive leverandør til det kommende nye Høje-Taastrup Kommunes rådhus.

Egne folk på byggepladserne
GEZE Danmark sælger største delen af sine produkter og ydelser gennem arkitekter, rådgivere, hoved- og fagentreprenører og forhandlere. Staben i Taastrup og afdelingen i Randers består bl.a. af projektsælgere, teknisk support, kundeservice og kørende servicemontører.

– Vi har været i Danmark siden 2004, hvor vores nuværende chef for den skandinaviske region, Morten Nielsen, begyndte at sælge hjemmefra, fortæller Kent Hvidtfeldt.

– Vi er kendte i markedet og har øget vores markedsandel ganske pænt i de seneste år. Vi kan bl.a. stille med egne folk på byggepladsen, hvis der er et problem at løse, hvilket er ret unikt for branchen. Og så adskiller os også på at have et meget bredt produktsortiment og på tyske kvalitet og grundighed.

Kent Hvidtfeldt
Kent Hvidtfeldt kom til GEZE Denmark for to år siden og stortrives som landechef i den tyske koncern.

Vi får lov at være danske
Det tyske ejerskab – og hele den kultur det indebærer – passer godt for Kent Hvidtfeldt, som blev landechef for to år siden.

– GEZE er ejet af familien Vöster, nu femte generation, og jeg trives rigtig godt med at være i en privatejet virksomhed og med den tyske mentalitet. Vi får lov at være danske, og jeg får lov at udfolde mig som leder. Det er et fedt sted at arbejde. Og så giver det en vis tryghed at have en stor koncern i ryggen.

GEZE-koncernen omsætter årligt ca. 430 mio. EUR, har over 3.100 medarbejdere fordelt på 31 datterselskaber, hvoraf GEZE Scandinavia er det ene. Det dækker de fire nordiske lande plus Island og Baltikum fra fire kontorer med i alt 70 medarbejdere. Morten Nielsen, som er direktør for Skandinavien, har kontor på den danske lokation i Taastrup.

GEZE Danmark

Mårkærvej 13 L, 2630 Taastrup

Telefon 46 32 33 24

danmark.se@geze.com

www.geze.dk

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.