Udgivet d. 14. september 2016

Nyt medlem: Sonobe Light.

Sonobe er navnet på en japansk metode til at folde papir på. Sonobe Light er navnet på en ny virksomhed i Høje-Taastrup. Hjemme i sit papirværksted på Poppel Alle sidder Charlotte Brandt og limer de mange sonober – foldet af specielt pergament – sammen til papirlamper.
Smukke i sig selv er lamperne. Og det fine pergament, der nogle steder kun ligger i et lag, og andre steder er foldet i ni lag, giver nogle flotte skyggevirkninger.

Kan det blive en levevej
Charlotte Brandt ved endnu ikke, om lamperne kan blive en levevej for hende. Familien har i første omgang givet sig selv et år til at se, om ideen er bæredygtig.
– Jeg var på barsel med vores datter indtil marts. I den periode prøvede jeg mig frem med forskellige lampedesigns og fik rigtig positive reaktioner fra naboer og venner. Så besluttede jeg at gå all-in. Jeg har et par skolepiger til at folde de enkelte sonober, som jeg så limer sammen. Vores to teenage-sønner hjælper også til, og når min mand kommer hjem fra arbejde, går han i gang ved drejebænken med at dreje de metalophæng, som lamperne hænger i.

Interesse fra flere butikker
Lamperne kan købes i butikken ”Hygge” i Jægerbrosgade på Nørrebro. I begyndelsen af september var Charlotte Brandt med på messen FindersKeeper Designmarked, hvor hun blev kontaktet af flere butikker, som er interesseret i at forhandle lamperne. Og 28. september fylder hun og manden deres trailer med papirlamper og kører til Stockholm. Her vil Butiken Republiken i bydelen Gamla Stan slå et ordentligt slag for lamperne fra Sonobe Light.

En god mavefornemmelse
– Det er jo helt umuligt at forudse, hvordan lamperne sælger. Men jeg har fået en god mavefornemmelse den seneste tid. Jeg har været omtalt i et par aviser og bruger også selv Facebook og Instagram til at promovere dem, og det skaber mere og mere interesse, kan jeg mærke. Jeg er blevet kontaktet af indretningsarkitekter, og der er også et par bloggere, som gerne vil skrive om mine lamper, fortæller Charlotte Brandt.
– 1. marts 2017 er der gået et år. Det behøver ikke nødvendigvis at løbe rundt efter et år, men vi skal gerne kunne se et voksende salg og kunne mærke, at der er et marked og en interesse, så det er værd at gå videre med produktionen.

Håndværk og unika
Priserne ligger omkring et par tusinde kroner for de fem forskellige modeller, som Charlotte Brandt indtil nu har udviklet. Prisen har hun sat ud fra sin egen fornemmelse af, hvad folk gerne vil betale for et sådant produkt. Målgruppen er mennesker, der indretter sig lækkert og gerne vil have noget unika.
– Der er meget håndværk i det. Og jeg sælger det også på, at det er et unikt produkt. Lamperne fra Sonobe Light vil aldrig blive en metervare, fastslår Charlotte Brandt.

Se Charlotte Brandt skabe en lampe i denne 52 sekunders video

Charlotte Brandt i sit værksted.

Et kreativt rod. Sådan beskriver Charlotte Brandt sit papirværksted, som er indrettet i den tidligere garage. Til at begynde med delte hun pladsen med familiens bil, men nu er produktionen så stor, at bilen må holde udenfor.

Sonobe Light
Tlf.: 50 57 71 50
charlotte@galleribrandt.dk
Poppel Alle 6
2630 Taastrup

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.