Udgivet d. 10. februar 2021

Høje-Taastrup Kommunes udviklingsplan for Høje Taastrup C betyder, at området mellem City2 og Høje Taastrup Station skal udvikles og binde byen bedre sammen til en ny attraktiv bydel på 262.000 m². Området er delt op i 23 byggefelter, hvoraf det ene bliver det nye rådhus. Ud af 16 byggeretter til bolig er der nu kun to tilbage.

Turen er nu kommet til salget af seks erhvervsbyggeretter til kontorer til mere end 4.000 medarbejdere.

Storkøbenhavns største byggeplads
Høje Taastrup C er de kommende år Storkøbenhavns største byggeplads, hvor der er ved at blive bygget en ny by i byen. Borgmester Michael Ziegler siger:

– Lige nu er Høje Taastrup C en stor byggeplads, men allerede om et år vil mange af de nye ambitiøse og bæredygtige boliger stå klar til indflytning. Vi er meget glade for den store interesse, vi oplever for at bo i den nye, visionære bydel med mere end 1.200 nye boliger og 3.000 beboere. Det hele bygges op om en grøn bypark, der skal være samlingspunkt og mødested og gennem byparken kommer verdens længste skaterbane på 1 km til at løbe. Den er tegnet af den danske verdensmester i skateboard Rune Glifberg og er samtidig en klimasikring, der skal forebygge oversvømmelser.

City2 åbner sig
– City2 ombygges også markant og bliver åbnet op så forretninger og cafeer ligger mod byparken. Vores nye, flotte rådhus får også en prominent placering og den otte etagers bygning placeres med et tårn og synligt vartegn midt i den kommende bypark.

– Turen er nu kommet til det spændende kontorbyggeri, hvor vi forventer mere end 4.000 nye medarbejdere i de virksomheder, som flytter til bydelen, så vi glæder os til at kunne byde endnu flere virksomheder velkommen, siger Michael Ziegler.

Seks erhvervsbyggeretter til salg
Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C ejes af Høje-Taastrup Kommune, Danske Shoppingcentre og Ejendomsselskabet ATPFA II P/S.

Direktør Lars Bloch, siger: – Vi har kun to byggeretter tilbage til boliger, så nu er turen kommet til seks erhvervsbyggeretter på mere end 100.000 m². Det er en erhvervsvenlig kommune, hvor Danske Bank allerede har over 1.000 medarbejdere, Nordea og andre finansvirksomheder er her, og Nykredit er på vej. Samtidigt har Orbicon/WSP Danmark sit hovedsæde her, Danske Handicaporganisationer er her, og et kæmpe data center skal bygges. Kommunen rummer desuden en række store boksbutikker, heriblandt IKEA og Elgiganten og altså et af Danmarks største shoppingcentre City2, så vi håber, at endnu flere virksomheder kan se potentialet i at have kontor i det spændende nye område.

EDC: Sidste erhvervsjord i kommunen
Michael Thulstrup, partner og storkundechef i EDC Erhverv Poul Erik Bech, der er en del af et mæglerkonsortie, der sælger erhvervsbyggeretterne, siger:

– Høje-Taastrup Kommune har ikke mere jord tilbage efter disse sidste byggeretter sælges. Alene af den grund er de store erhvervsbyggeretter ekstra interessante for investorer, developere og virksomheder. Det er selvfølgelig også interessant, da det er et stort, ambitiøst byudviklingsprojekt. Masterplanen er virkelig gennemtænkt med både grønne områder, en bedre adgang til City2 og ikke mindst en rigtig god infrastruktur for beboerne og de mange nye virksomheder, der kommer til byen.

John Borrisholt, Regionsdirektør Sjælland, EDC Erhverv Poul Erik Bech, supplerer:

– Det er begyndelsen på en forvandling af Høje Taastrup mod at blive en mere sammenhørende, attraktiv og bæredygtig by med det grønne parkstrøg som omdrejningspunkt. Kommunen har 50.000 indbyggere, og frem mod 2045 forventes kommunen at opleve en vækst i befolkningen på mere end 14%. Udover at der er ved at blive bygget en masse nye boliger, så vil der forhåbentligt være mange virksomheder, der ønsker at være en del af denne spændende udvikling, og infrastrukturen er helt klart et plus, da der fra Høje Taastrup Station er både S-, regional- og InterCity tog og direkte adgang til Holbækmotorvejen og via Motorring 4 er der adgang til Køge Bugt Motorvejen.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.