Udgivet d. 5. september 2017

For fjerde år i træk er Høje-Taastrup den mest erhvervsvenlige kommune i Region Hovedstaden og er nu også nr. et på Sjælland. På landsplan er Høje-Taastrup Kommune nr. fem i Dansk Industris årlige måling af det lokale erhvervsklima.

Virksomhederne giver topkarakter til den gode dialog med både lokalpolitikere og embedsmænd, ligesom de også sætter pris på kommunens indsats for at tiltrække og fastholde virksomheder.

Kim Rasmussen, formand for Erhvervsrådet i Høje-Taastrup, roser også kommunen: – Det er jo tydeligt, at med det store antal virksomheder og dermed arbejdspladser, som er blevet tiltrukket over de seneste år, så gør kommunen det rigtig godt i forhold til at servicere erhvervslivet.

Høje-Taastrup er port til hovedstadsregionen
Noget af det, som virksomhederne vurderer højt, er Høje-Taastrup Kommunes infrastruktur og transport. En af de senest tilflyttede virksomheder er rådgivningsvirksomheden Orbicon:

– Vi har valgt at placere vores hovedkontor i Høje Taastrup, fordi vi her ligger helt centralt. Høje-Taastrup er porten til hele hovedstadsregionen. Samtidig har vores medarbejdere nemt ved at pendle til arbejde, uanset hvor på Sjælland de bor, siger Jesper Nybo Andersen, adm. direktør i Orbicon.

Høje-Taastrup scorer også højt, når det gælder virksomhedernes vurdering af kommunens indsats for at fastholde og tiltrække nye borgere – bl.a. er den nye bydel Nærheden ved at skyde op og får plads til 8.000 borgere.

Virksomhederne kvitterer også for adgang til kvalificeret arbejdskraft og for Jobcentrets service over for virksomhederne.

Stort fokus på erhvervslivet
Iværksættervirksomheden Sprout er glad for at drive virksomhed i Høje-Taastrup:

Stausholm
– Vi er rigtig glade for at have base i Høje-Taastrup Kommune. Kommunen har stort fokus på erhvervslivet, og vi oplever altid en fantastisk service og villighed til at hjælpe og løse de udfordringer, en hver virksomhed måtte have. Samtidig er kommunens beliggenhed uovertruffen i forhold til transport – både motorveje og offentlig transport, siger Michael Stausholm, grundlægger og CEO hos Sprout.

Borgmester: Tæt dialog skaber resultater
– Jeg er utrolig stolt over, at vi nu er Sjællands bedste erhvervskommune og nr. 5 i Danmark. Det viser, at virksomhederne ser os som en god samarbejdspartner og kvitterer for vores erhvervsservice. Vi besøger løbende de lokale virksomheder, og vi oplever altid en rigtig god dialog, som betyder, at vi har fingeren på pulsen i forhold til deres behov.

– Der er skabt 9.000 arbejdspladser i kommunen de senere år, men vi hviler ikke på laurbærrene. Der er plads til flere, og vi lægger os konstant i selen for at yde erhvervsservice i topklasse, siger borgmester Michael Ziegler.

Fakta

Siden 2010 er etableret over 9.000 nye arbejdspladser i Høje-Taastrup Kommune. Det er en stigning i antal arbejdspladser på 33 %, og dermed den største procentvise jobvækst i Danmark.

Der er fortsat byggegrunde til nye virksomheder i bl.a. Høje-Taastrup Erhvervsområde, ligesom byudviklingsprojekterne Høje Taastrup C og Nærheden skaber mulighed for at bygge virksomhedsdomiciler m.m.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.