Udgivet d. 6. november 2020

Høje-Taastrup er for andet år i træk kåret som Årets Transportkommune i Region Hovedstaden.

Brancheorganisationen for den danske vejgodstransport, ITD, står bag kåringen af de kommuner, som har gjort en særlig indsats for at skabe et velfungerende vejnet og sikre gode forhold for lastbiltransporten.

– Høje-Taastrup er en erhvervstung kommune med mange store og små virksomheder med stort transportbehov. Derfor er det rigtig positivt, at man i kommunen prioriterer den tunge transport i erhvervsindsatsen og sikrer et godt samspil til biler og bløde trafikanter i kommunen. Samtidig er det godt at se, at Høje-Taastrup holder fast i at sikre kapacitet og gode faciliteter på kommunens rastepladser. Derfor er det også velfortjent, at Høje-Taastrup endnu engang kan kalde sig Årets Transportkommune i Region Hovedstaden, siger ITD’s formand, Christian Sørensen Madsen.

Mange lokale job inden for transport
Borgmester Michael Ziegler glæder sig over anerkendelsen for kommunens indsats på området.

– Jeg er rigtig glad for, at vi igen er kåret som Årets Transportkommune i Region Hovedstaden og nu også har taget et spring op til en syvendeplads på landsplan. Vi har mange transport- og logistikvirksomheder i kommunen, som ikke kun skaber værdi for Høje-Taastrup, men for hele Danmark. Faktisk har vi siden 2010 næsten fordoblet antallet af arbejdspladser indenfor transport, siger Michael Ziegler og fortsætter:

– Kåringen som Årets Transportkommune betyder meget for os, for virksomhederne vurderer selv gang på gang, at velfungerende transport og infrastruktur er det allervigtigste, når de fx skal finde et sted at placere sig. Derfor lægger vi også meget vægt på at have en tæt dialog med transportvirksomhederne – jeg sidder selv med i vores transport- og logistiknetværk for at have tæt kontakt med branchen. På den måde følger vi med i, hvad der rører sig for at kunne understøtte gode rammer og udviklingsmuligheder for virksomhederne.

Dette bliver der målt på
ITD’s kåring af Årets Transportkommune sker på baggrund af en undersøgelse, der trækker på statistiske data fra både offentlige myndigheder og institutioner samt en spørgeskemaundersøgelse, der er udsendt til kommunerne. Landsvinderen blev for andet år i træk Vejen Kommune.

Undersøgelsen vurderer blandt andet investeringer i det lokale vejnet, lokale faciliteter til for eksempel lastbilparkering, grønne tiltag på transportområdet, politiske initiativer af og for regulering af vejgodstransporten samt udlicitering og udbud af transportopgaver. I år var der derudover også inddraget en række spørgsmål om initiativer, der kan hjælpe lastbilchauffører i deres bestræbelser på at begrænse risikoen for smitte med corona.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.