Udgivet d. 21. juni 2018

En placering som nummer 77 ud af 98 kommuner. Det er resultatet for Høje-Taastrup i Dansk Byggeris nye barometer for erhvervs- og byggevenlige kommuner. Sidste år lå Høje-Taastrup nummer 73 og i 2016 var placeringen nummer 76.

– Ikke imponerende, siger elinstallatør Kim Rasmussen, formand for Høje-Taastrup Erhvervsforum. Jeg har ikke haft lejlighed til at studere målingen endnu, men det er mit klare indtryk, når jeg taler med andre erhvervsdrivende inden for håndværk og mindre industri, at der er en forundring over, at kommunen ikke i højere grad benytter lokale leverandører. Hvorfor hente ydelser og produkter udefra, når det findes lokalt?

Skal mødes med kommunen
Kim Rasmussen skal efter sommerferien mødes med embedsfolk og politikere på rådhuset for at drøfte problematikken. 

– Her vil jeg gerne evaluere den seneste proces omkring kommunale udbud, hvor kommunen i sidste øjeblik ændrede rammerne for udbuddet, og hvor resultatet blev, at store virksomheder udefra løb med langt de fleste udbud for det kommende år. Jeg siger ikke, at Høje-Taastrup Kommune skal tage specielle hensyn til de lokale. Vi får jo også selv opgaver i andre kommuner. Men det kan undre mig, at kommunen, når den vælger leverandører, åbenbart har lagt ret meget vægt på, at det er større virksomheder, som kan have et større antal medarbejdere disponible til akutte opgaver.

I øvrigt har Dansk Byggeri udpeget Frederikssund som den mest erhvervsvenlige kommune i 2018. Se hele barometeret og resultatet for Høje-Taastrup.

(Foto: Kim Rasmussen – forrest til venstre – til dialogmøde på rådhuset).

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.