Udgivet d. 24. maj 2018

Nyt medlem: Skarby Rustfri Montage.  

– Jeg er en dårlig sælger. Jeg vil ikke love mere, end hvad jeg kan holde. Det taber jeg nok nogle opgaver på, men det betyder meget for mig at overholde aftalerne. Det er nok det vigtigste i min verden, siger Michael Skarby, indehaver af Skarby Rustfri Montage.

Firmaet etablerede han i 2004, da hans daværende arbejdsplads gik konkurs. Han havde lyst at prøve sig af som selvstændig og lejede sig selv ud til virksomheder med behov for hans kompetencer inden for montering og servicering af varme-, køle- og procesanlæg.

Vækst på den sunde måde
– Jeg havde en makker i en periode. Da han stoppede, prøvede jeg i stedet at ansætte en medarbejder. Det begyndte at gribe om sig med opgaver, men det er eskaleret på den sunde måde, stille og roligt, siger Michael Skarby, som i dag har en håndfuld medarbejdere, udlærte smede og certificerede svejsere alle sammen.

 team
Skarby Rustfri Montage vinder på at være fleksible, mener Michael Skarby. Der kan hurtigt omstruktureres, hvis en kunde melder sig med et akut behov.  Alle fem medarbejdere er udlært smede og certificerede svejsere, også Daniel (tv) og Mikkel (th), som her flankerer mester.

Mere plads i Taastrup
Siden 2012 har firmaet holdt til i lokaler i Kastrup, men da det var problematisk at drive virksomhed det pågældende sted – i øvrigt Jesper Kleins gamle rekvisitlager – begyndte Michael Skarby at se sig om efter en ny adresse.

– Vi havde også brug for mere end de 200 kvadratmeter, vi rådede over i Kastrup. Vi så rigtig mange steder, før vi fandt dette her, som vi har lejet af Nordea Ejendomme, fortæller Michael Skarby, mens hans viser rundt i de 560 kvm. på Hørskætten, hvor firmaet har fået plads til sit udstyr og til at løse opgaver for kunderne.

– Det var vigtigt at få god plads, for til sidst brugte vi alt for meget tid på at flytte rundt på tingene. Nogle af de ting, vi laver, fylder meget ret. Ikke mindst vores opgaver inden for facadebeklædninger kræver plads.

Ny produktion kan blive stor
Skarby Rustfri Montage arbejder stadig med varme-, køle- og procesanlæg, især til pharma-industrien. Men i 2017 fik firmaet en interessant kontakt, som nu ser ud til at blive en ganske lovende forretning. Det drejer sig om stålbakker til cateringfirmaer, hvor der lige nu arbejdes på en første leverance af 400-500 bakker. Lever bakkerne op til forventningerne, kan det føre til en ordre på 25.000 bakker.

Facader i aluminium med motiver
Facadebeklædning, også i perforerede stålplader, er endnu et nyt ben, hvor firmaet står for at bukke og svejse de perforerede stålplader. Sidste år fremstillede Skarby Rustfri Montage således 1.200 kassetter á 220 x 80 cm til beklædning af en facade i Norge.

facade
Michael Skarby med et facadeelement. Hullerne har forskellig størrelse, så pladerne kan danne et motiv, når en hel facade er beklædt med dem. Princippet er det samme som pixels i et digitalt foto.

– Aluminium kommer således til at fylde mere, da vi venter flere opgaver inden for facadebeklædning og bakker til catering. Vi har investeret i udstyr til at løse de nye opgaver, men vi arbejder også meget med skræddersyede løsninger i rustfri stål, især til pharma-industrien, og har nogle stærke referencer i Novo Nordisk, nne pharmaplan og Alfa Laval, bemærker Michael Skarby.

Ny adresse tættere på kunderne
Beliggenheden i Taastrup har også vist sig at være ideel i forhold til, hvor kunderne ligger. I første omgang tænkte Michael Skarby, at det måske var lige lovlig meget i udkanten af hovedstadsområdet, men med Novo Nordisk i Bagsværd og Hillerød som et par store kunder er Taastrup blevet en bedre placering end Kastrup.

stativ
Da Novo Nordisk stod med behov for et pladsbesparende skostativ, designede og producerede Skarby Rustfri Montage denne løsning, der kan rumme 24 par sko uden at tage ret meget gulvplads.  

Skarby Rustfri Montage

Hørskætten 30, 2630 Taastrup

Tlf. 26 27 04 16

Email: skarbyrustfri@rustfri.dk  

www.skarbyrustfri.dk 

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.