Udgivet d. 22. august 2018

Nyt medlem: Winspire A/S v/partner Peter Sørensen.

– De virksomheder, der skal skabe vækst om 10-20 år, kender vi ikke i dag. Det er dem, vi skal få til at etablere sig i Høje-Taastrup, så vi fastholder en kommune, der er med helt fremme på den erhvervsmæssige front.

Sådan siger Peter Sørensen, bosat i Taastrup, managementkonsulent og partner i Winspire, hvor han og kollegerne hjælper virksomheder og andre organisationer til at løse udfordringer inden for projekter og forandringsledelse. Hans interessefelt er at rådgive om strategi og eksekvering, forandringsledelse og forretningsudvikling.

Gør det abstrakte til konkrete mål
Arbejdsmæssigt søger han primært virksomheder i forandring. De står over for en turnaround eller har internationale ambitioner, der skal realiseres. Eller de har lagt en strategi, men har svært ved at få den eksekveret.

– I masser af virksomheder har ledelsen en strategi, men der er et kæmpe vakuum til dem, der skal føre den ud i livet, konstaterer Peter Sørensen. Dem prøver jeg at connecte og sikre, at man hele vejen ned i organisationen får gjort det abstrakte til konkrete mål. Så den enkelte ved, hvor han sidder i værdikæden og ved, hvorfor han er vigtig.

At elske en forandring
– Jeg vil gerne hjælpe med den menneskelige del af forandringen. Hvordan får vi folk til at elske forandringer? I første omgang handler det om at informere folk grundigt og bryde indholdet ned lokalt, så alle kommer til at føle sig knyttet til projektet. Dernæst at få engageret medarbejderne og endelig at få uddannet dem ordentligt. Endelig er det vigtigt at få fulgt op på tingene; et forandrings-projekt er ikke færdigt, før man har konstateret, at det forventede udbytte er realiseret.

Med i netværksvirksomhed
Peter Sørensen er cand.merc. og var først i bankverden fra 1988, men skiftede i 1999 til den danske it-virksomhed SimCorp, hvor han fra 2001 til 2007 stod i spidsen for at opbygge SimCorps forretning i USA. Senere vendte han hjem til den danske del af SimCorp, men blev i 2014 selvstændig managementkonsulent. Her indgår han nu i Winspire i et netværk med syv andre konsulenter. 

Typisk har han arbejdet han med mellemstore og større virksomheder, seneste med opgaver hos bl.a. Pandora A/S (ledelsesrådgivning ved etablering af nyt it-system) og Proffice AB (forretningsudvikling for den danske del). Men opgaver hos mindre virksomheder trigger ham i høj grad også.

Hjælper opstartsvirksomheder
– Jeg har den glæde at være med i Keystones, et netværk med adresse på DTU, hvor vi er omkring 200 virksomhedsbyggere med interesse for at hjælpe mindre virksomheder i gang med vores kompetencer eller kapital, siger Peter Sørensen, som selv er involveret i et par af disse opstartsvirksomheder.

– For mig er investeringerne mere på hobbyniveau end professionelt, men det må da gerne give et afkast. Og under alle omstændigheder bliver jeg belønnet, fordi det giver mig en masse energi at være sammen med kreative, unge iværksættere, som ikke ser begrænsninger, men udelukkende muligheder. Det er altså rigtig meget talent på DTU.

– Vi bliver præsenteret for en stribe rigtig spændende cases, hvor man sidder og tænker: ”Hvorfor pokker har jeg ikke selv fundet på det?”. Det er de virksomheder, der om ganske få år kommer til at drive væksten herhjemme, og som kommunerne skal søge at tiltrække.

Høje-Taastrup kan også noget
– Høje-Taastrup er ikke så heldig at have en institution som DTU liggende, men jeg tror, at den tilgang til erhvervslivet, som præger kommunen, gør det muligt at realisere nogle spændende ting, også herude, siger Peter Sørensen.

Winspire A/S v/partner Peter Sørensen

Dronninggaards Allé 136, 2840 Holte

Tlf. 20 99 78 98

peter@winspire.dk

www.winspire.dk

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.