Udgivet d. 30. maj 2019

Vores medlem innovationshuset inQvation tiltrækker spændende, nye startups. Den nytilflyttede virksomhed Precure har valgt at placere sig her netop på grund af ideudvikling, vækst og god infrastruktur.

Et dansk kraftcenter for teknologisk viden. Det var ambitionen bag inQvation, da det slog dørene op sidste år på Erik Husfeldts Vej, og det går godt med at leve ambitionen ud. For inQvations kreative innovationsmiljø tiltrækker flere, nye iværksættere, der arbejder med interessante teknologiske produkter og løsninger.

Løsning med kunstig intelligens
Én af dem er virksomheden Precure, der bl.a. laver en løsning til at hjælpe personer, som bruger albue og underarm meget.

Produkter er baseret på kunstig intelligens, består af et ærme og en app. Som bruger bliver du advaret på din mobil, inden en muskelspænding bliver for stor. Denne tilbagemelding kan hjælpe dig med at ændre din adfærd og derved medvirke til at minimere risikoen for nedslidningsskader. Produktet er færdigtestet og forventes på markedet i år. 

Sparring, netværk og infrastruktur er vigtigt
Finn Bech Andersen, der er CEO for Precure, er opvokset i Høje-Taastrup, og han fortæller, at der var flere lokationer i spil. De valgte at placere sig her på grund af muligheden for ideudvikling og vækst hos inQvation og områdets gode infrastruktur:

– InQvation har et super godt innovationsmiljø, her er masser af mulighed for at netværke, udvikle ideer og erfaringer. Vi udvikler nogle avancerede produkter, og det kræver funding. Og alt det er der også god mulighed for at få sparring til her. Derudover er Høje-Taastrup også nemt at komme til – også for samarbejdspartnere fra udlandet, så det er det helt rette sted for os, fortæller Finn Bech Andersen (i front på billedet) i en nyhedsartikel på Høje-Taastrup Kommunes hjemmeside.

Flere ideer på vej
Precures løsning bruges allerede til at udarbejde analyser for virksomheder. Ved at sætte tal på arbejdsbelastning kan effekten af arbejdsmiljøarbejdet forbedres, og data kan bruges i forbindelse med produktionsforbedringer eller ved indførelse af robotteknologi.

Derudover er Precure ved at udvikle en ny løsning, som vil kunne forebygge rygskader baseret på samme teknik med kunstig intelligens som albueærmet. Precures ambition er at komme ind på blandt andet det amerikanske marked.

Innovation på tværs
Bag inQvation står iværksætteren Niels Zibrandtsen, som bl.a. opbyggede GlobalConnect.

InQvation huser såkaldte IoT-virksomheder – altså virksomheder med produkter, der er koblet på nettet. Det kan for eksempel være en skraldespand, der giver besked om, at den skal tømmes; eller et køleskab, der giver besked om, at det er tid til at købe mælk.

Målet med IoT hub’en inQvation er også at skabe rum for nye samarbejder, så man inspirerer hinanden på tværs af både faglighed og typer af virksomheder.

Høje-Taastrup Kommune har som en af de første offentlige organisationer fået en række arbejdspladser i inQvation – blandt andet for at hente inspiration til at udvikle kommunens arbejde i et innovativt miljø.

På kommunens hjemmeside kan du se en kort video om Precure. 

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.