Udgivet d. 21. januar 2020

Connie Hedegaard gav på nytårskuren 16. januar et inspirerende oplæg og fortalte om verdens store klimaudfordring, og hvordan vi kan bruge FN’s verdensmål til at nå i mål med en grønnere omstilling. 

Connie Hedegaard lagde vægt på, vi skal handle nu, både som privatperson, men også som virksomhedsejer. Handling er påkrævet både for at bekæmpe klimaudfordringen, men også for at sikre, at vores børn overtager en verden, som er i balance. Hun understregede, at bæredygtig forretningsudvikling godt kan være en god forretning, og dermed give en bedre bundlinje, hvis vi er nytænkende og bruger den nye teknologi smart.

Lokal indgang til Bæredygtig Bundlinje 2.0
Lokalt er der hjælp at hente til at komme skridtet nærmere den grønne omstilling i små og mellemstore virksomheder. Miljø og EnergiCentret i Høje-Taastrup (MEC) er partner i et stort EU-projekt: Bæredygtig Bundlinje 2.0 – om grøn omstilling.

MEC samarbejder med kommunen om aktivt at bidrage til, at små og mellemstore virksomheder kan reducere deres CO2 aftryk og få en grønnere bundlinje.

– I processen er det vigtigt at gøre det konkret og målbart for SMV’erne, så de kan se, at det nytter at handle, både i mindre eller større skala. Vi tilbyder projektet til en række virksomheder i kommunen, siger centerchef Tina Faber, MEC.  

Plads til 13-15 lokale virksomheder
MEC er den primære udførende part i kommunen, hvor Høje-Taastrup Kommune understøtter med at udpege relevante virksomheder.  Projektet kører over en periode på tre år, og MEC har allerede samarbejde med tre virksomheder, men der er plads til endnu flere, understreger Tina Faber:

– Vi vil rigtig gerne i kontakt med virksomheder, der har lyst og mod til at tage skridtet videre, og vi hjælper jer hele vejen.

Formidling og forankring
MEC står i samarbejde med Erhvervsforum og relevante kommunale aktører parate til at kommunikere projektets tilbud ud til lokale SMV’ere. Organisationen Gate21 understøtter MEC med produktion af blandt andet kommunikationsmateriale.

Vil du høre mere om mulighederne, så kontakt udviklingskonsulent Dorthe Bach Egemose Agger på dorthe.b.e.agger@mec-ht.dk eller centerleder Tina Faber på tina@mec-ht.dk

Læs mere om Bæredygtig Bundlinje på Gate 21’s hjemmeside

Du kan også downloade et info-ark om, hvordan du får et forløb skræddersyet til din virksomhed. 

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.