Udgivet d. 10. januar 2018

Høje-Taastrup Kommune har masser af X-faktor. Det mener kommunikationsekspert Kresten Schultz Jørgensen, som var en af gæsterne på scenen til borgmester Michael Zieglers nytårskur i Taastrup Teater & Musikhus.

Det kom frem, at Kresten Schultz Jørgensen har været involveret i brandingen af Høje-Taastrup Kommune, mens han endnu var medejer af LEAD Agency. Han kunne derfor røbe, at han har et uafsluttet kærlighedsforhold til Høje-Taastrup.

Fortagsom befolkning
– Der er noget magisk over området. En gang var det bønderne herfra, som vandrede ind til byen og solgte deres produkter. Næste bølge var arbejderne, som indtog forstaden, og siden indvandrerne. Fælles for alle tre er, at de repræsenterer en fortagsomhed og har et positivt forhold til fysisk arbejde, svarede Kresten Schultz Jørgensen på spørgsmålet om, hvad der er kommunens X-faktor.

Borgmester Michael Ziegler fik samme spørgsmål. Han mente, at kommunen har X-faktor, fordi den kombinerer at være tæt på både København og på naturen og så den gode infrastruktur, der bringer dig til Københavns centrum på 15-20 minutter.

Det cooleste sted på Vestegnen
Borgmesteren kom også ind på danmarksrekorden i væksten af antal arbejdspladser. Den hænger blandt andet sammen med, at flere store virksomheder er flyttet til kommunen.

– Men i virkeligheden er de små og mellemstore virksomheder vores vækstgrundlag. De er forudsætningen for hele den udvikling, vi har set de seneste år, slog han fast.

Og Kresten Schultz Jørgensen høstede et pænt bifald for denne kommentar: – Jeg har stor respekt for, hvad der sker her i kommunen. For mig er Høje-Taastrup det cooleste sted på Vestegnen.

Historien betyder mere end produktet
Michael Stausholm fra Taastrup-virksomheden Sprout var på scenen for at fortælle, hvordan hans blyant-firma er blevet en global spiller. Ikke på grund af produktet – en blyant der efter brug kan plantes og blive til en blomst – men fordi der er en god historie omkring produktet; nemlig at vi alle, ved at købe Sprout-blyanten, kan vise, at vi er bevidste om bæredygtighed. 

Også de 15 gazellevirksomheder fra Høje-Taastrup var på scenen (foto) og blev hyldet af Michael Ziegler som lokale rollemodeller.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.