Udgivet d. 13. januar 2022

Når Spejdernes Lejr den 23. til 31. juli byder velkommen til 40.000 deltagere og 60.000 besøgende i Hedeland Naturpark, er ambitionen, at alle skal have en sjov og lærerig fælleskabsoplevelse, uanset om man er spejder eller ej.

Med en donation på 4,4 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond kan Spejdernes Lejr skabe en aktivitetspakke, som kan rumme og invitere alle slags børn og unge ind i Danmarks stærkeste fællesskab, åbne op for nye relationer og forståelser for hinanden – og skabe lysten til at gå fælles ud i fremtiden.

– Vi er glade for, at Den A.P. Møllerske Støttefond støtter så massivt op om spejdernes arbejde med at styrke børn og unges adgang til rummelige fællesskaber gennem en uforglemmelig oplevelse på Nordens største spejderlejr, siger Morten Lykkeberg, én af to frivillige lejrchefer for Spejdernes Lejr 2022.

Morten Lykkeberg
Morten Lykkeberg fotograferet, da Erhvervsforum i 2021 holdt informationsmøde om Spejdernes Lejr. 

En bred vifte af fællesskabende aktiviteter

Temaet for Spejdernes Lejr er ”Fælles om fremtiden”, og det har derfor været naturligt at udvikle en række aktiviteter og events med fokus på at styrke et inkluderende fællesskab. Deltagerne på Spejdernes Lejr skal – uanset alder – have sjove og lærerige oplevelser, som giver dem mod på livet. Hver dag vil byde på nye aktiviteter på lejren for såvel deltagere som besøgende, og en del af aktiviteterne vil også finde sted i værtskommunerne. Helt konkret vil donationen gå til at udvikle fire aktivitetsområder:

Søspejdere i Greve Marina og aktivitetscenter i Roskilde

På Spejdernes Lejr skal børn og unge have muligheden for at prøve nye ting. Én af disse aktiviteter er at snuse til sejlerlivet og få en sejltur i en af de 35 meginjoller, som kommer til at være ved Greve Marina. Spejdernes Lejr forventer, at knap 2.000 børn og unge vil deltage i søspejderaktiviteter under lejren.

I samarbejde med blandt andet Vikingeskibsmuseet vil vi igennem kulturelle og historiske aktiviteter give børn og unge muligheden for at opleve historiens vingesus i Roskilde. Vi forventer, at knap 5.000 deltagere dagligt vil besøge centret 

Sjove og fællesskabende events

I samarbejde med lokale foreninger vil vi lave morgenfester, hvor man kan få pulsen op ved at dyrke yoga, Taekwondo eller deltage i eksotiske konkurrencer og verdensrekordforsøg. Der vil desuden være mulighed for at få pulsen lidt ned igen gennem fælles filmfremvisninger.

Spejdernes Lejr vil skabe et pusterum på lejren, hvor der er plads til dialog, brobygning og rum til at møde nye mennesker. Aktiviteten byder på både fordybelse og refleksion, hvor deltagerne kan blive klogere på forskellige religioner, samt indslag som mindfulness baseret på stressreduktion. Ambitionen er at give de unge den rette, trygge ramme til at komme ind i et nyt socialt fællesskab. 

Hvem organiserer Spejdernes Lejr?

Bag Spejdernes Lejr står et tværkorpsligt samarbejde gennem Foreningen Spejderne og dens fem medlemskorps: Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig, som repræsenterer over 70.000 spejdere i Danmark.

Spejdernes Lejr 2022 holdes i Hedeland Naturpark i tæt samarbejde med tre værtskommuner Høje-Taastrup, Greve og Roskilde.

Hedeland 

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.