Udgivet d. 4. februar 2019

Nyt medlem: Snedkermester Kevin Rister. 

Lige siden Kevin Rister gik i lære som bygningssnedker, har han drømt om at blive selvstændig. Og sidst i 2018 gik drømmen i opfyldelse, da han etablerede firmet Snedkermester Kevin Rister hjemme i Hedehusene.

Samarbejder med sin far
De første kunder lå ligefor, nemlig en kammerat og så Kevins far, Claus Rister, som også er snedkermester. Men hvorfor så ikke etablere et far-søn-firma i stedet?

– Selvfølgelig har tanken strejfet os, men vi har det faktisk bedst med at have hvert vores og så fakturere hinanden, når vi løser en opgave sammen. Nogle gange kommer min far med opgaven, andre gange er det mig. Det fungerer fint på den måde. Og i øvrigt ser vi i forvejen rigeligt til hinanden, da jeg stadig bor hos mine forældre, smiler Kevin.

Værksted på Kallerupvej
Hans firma har lejet lokaler på Møllehøjgård, hvor han har et lille kontor og et værksted, som han deler med sin far. De bor selv på en gård og kunne i princippet også have værkstedet derhjemme, men de vil gerne skille arbejdsliv og privatliv ad, så derfor ligger værkstedet ude på Kallerupvej.

Samarbejdet med faderens firma har været en god start for Kevin. Ordrebogen er pænt fyldt op, både med opgaver for private og for flere boligselskaber. Kevin håber, at han med tiden også får opgaver med vedligehold for kommunen.

Alsidige opgaver
– Vi laver lidt af det hele inden for tømrer/snedkerfaget, en god blanding af døre, vinduer, loft og alt det indvendige i et hus. Vores uddannelse ligner meget tømrerfaget, men er mere allround og omfatter også brug af fræsere, kelere, CNC-maskiner og andre maskiner, fortæller Kevin.

I det første år af uddannelsen havde han læreplads hos Frede West A/S i Taastrup, hvor der er masser af maskiner og derfor et godt udgangspunkt for den videre del af uddannelsen.

Gammel Hedehusene-familie
Kevins familie skriver sig flere generationer tilbage i Hedehusene. Hans oldefar var urmager Andersen, og en anden oldefar var snedker. Snedkerfaget sprang en generation over – de to bedstefædre var henholdsvis smed på B&W og kafferister – mens faderen har været 30 år i faget.

Bygger op stille og roligt
Kevin har planer om at uddanne sig til taksator senere i år, så han kan køre forsikringsskader for forsikringsselskaberne. Og næste drøm er at få nogle folk ansat.

– Nu starter jeg stille og roligt op, som jeg er opdraget til, så jeg ikke bliver for afhængig af banken. Hellere bygge det langsomt op end at hyre ti mand og kaste sig ud i større byggeri. Jeg vil gerne oparbejde en base, der kan køre mig igennem en eventuel krise eller andet uventet, siger den 25-årige snedkermester.

Snedkermester Kevin Rister

Kallerupvej 41H, 2640 Hedehusene

Tlf. 30 48 03 95

Snedkermester@kevinrister.dk

https://www.kevinrister.dk

Kevin
Værkstedet på Møllehøjgård er udstyret med rundsav, afretter, tykkelseshøvl og diverse håndmaskiner. – Dem kan du lave meget med, hvis du er kreativ, siger Kevin Rister, som deler værkstedet med sin far, Snedkermester Claus Rister.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.