Udgivet d. 12. januar 2021

Før jul blevet indgået politisk aftale i Folketinget om, at den generelle kompensationsordning for faste omkostninger vil blive genåbnet som følge af de skærpede covid-19 restriktioner. Ordningen er siden blevet statsstøttegodkendt, og der er foretaget de nødvendige it-tilpasninger. Ordningen åbner nu for ansøgninger, oplyser Erhvervsministeriet.

Fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen siger: – Mange virksomheder er hårdt ramt af corona, og jeg ved, at mange står i en rigtig svær situation. Derfor er jeg også glad for, at Erhvervsstyrelsen har åbnet for ansøgninger til den generelle kompensationsordning for faste omkostninger. Og i næste uge åbner vi for de mindre virksomheder, der hellere vil søge light-versionen af den ordning. De resterende kompensationsordninger regner vi også med kan åbne inden for ganske kort tid.

– Det stod tidligt klart, at corona ville ramme vores arbejdspladser og økonomi. Derfor har vi sammen med et bredt flertal i Folketinget og med arbejdsmarkedets parter spændt et bredt sikkerhedsnet ud under lønmodtagere og erhvervsliv. Siden marts har vi godkendt omkring 200.000 ansøgninger om kompensation og udbetalt over 26,5 mia. kroner til erhvervslivet.

Kompensationen, som åbner: Den målrettede ordning for virksomheder, der i perioden november 2020 til februar 2021 er ramt af de kompensationsberettigede covid-19-relaterede restriktioner – fx tvangslukning, forsamlingsforbud eller rejserestriktioner. Det forventes, at op mod 8.000 virksomheder vil få glæde af ordningen, og at der vil blive udbetalt op mod 1,4 mia. kr. pr. måned.

Den generelle kompensationsordning for alle virksomheder, der i perioden 9. december 2020 til 17. januar 2021 taber mindst 30 pct. af deres omsætning som følge af covid-19. Det forventes, at op mod 25.000 virksomheder vil få glæde af ordningen, og at der vil blive udbetalt ca. 2 mia. kr. for den samlede periode.

Erhvervsstyrelsen forventer i næste uge at kunne åbne for yderligere udestående ordninger. Det drejer sig om ansøgninger til kompensationsordningen for tvangslukkede enheder, den særlige ordning for sæsonafhængig indtjening i december og forlængelse af kompensationsordningen for store arrangementer.

Dan Jørgensen
– Med nye bekymrende corona-varianter, der smitter mere end normalt, går der nok stadig et stykke tid, før vi kan vende tilbage til en normal hverdag. Derfor er meldingen også stadig, at hvis restriktionerne fortsætter, så fortsætter hjælpen til erhvervslivet også, fastslår Dan Jørgensen. (Foto: Sten Brogaard).

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.