Udgivet d. 6. september 2016

Ved indgangen til tredje kvartal stod kun 2,8 procent af landets lagerbygninger, værksteder og fabrikshaller tomme – det laveste niveau siden 2009, skriver Estate Media.
Tallet fremgår af den kvartårlige Oline-ED-statistik over erhvervslokaler, udgivet i samarbejde mellem erhvervsportalen Oline.dk, Dansk Ejendomsmæglerforening og Ejendomsforeningen Danmark.

Virksomheder skal bruge mere plads
– Siden slutningen af 2009 har vi haft en jævn, opadgående bevægelse, og industrien er ved at være tilbage på samme aktivitetsniveau som før finanskrisen. Virksomhederne er også begyndt at ansætte flere medarbejdere, og det kræver flere og større lokaler, siger chefanalytiker Allan Sørensen fra Dansk Industri.
– Faldet i de tomme lokaler er udtryk for en stabil tendens: Siden oktober 2013 er tomgangen faldet i 10 ud af 11 kvartaler. Selv om der er regionale forskelle, har alle landsdele oplevet fremgang, så der i dag er markant færre ledige industrilokaler rundt om i landet, siger Simon Skou Andersen, adm. direktør for Oline.dk.

Nyt byggeri i Høje-Taastrup
Samtidig med at der er kommet liv i mange tomme lagerbygninger og industrilokaler, bliver der også bygget nyt i større målestok efter flere år med historisk lavt nybyggeri til virksomheder.
– Det nye Grønttorv er åbnet i Høje-Taastrup, og lige i nærheden har transportkoncernen DSV indviet nyt hovedsæde og godscentral. Novo Nordisk har varslet et nyt storlager i Hillerød og en ny fabrik i Kalundborg. Medicinalgrossisten Nomeco bygger et nordisk lager ved Køge, og Jysk vil udvide sit store lager ved Horsens, siger Simon Skou Andersen fra Oline.dk.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.