Udgivet d. 3. juni 2020
Høje-Taastrup Kommune har i dette skoleår været en del af LøkkeFondens projekt LifeSkills LINIE 10, hvor elever fra 10. klasse er tilknyttet erhvervsmentorer fra det lokale erhvervsliv for at få indblik i arbejdslivet.
I skoleåret 2019/20 har det været et pilotprojekt med 16 elever, og det er forløbet så godt, at der i næste skoleår deltager mere end 35 elever fra 10. klasse fra LINIE 10 i Høje-Taastrup Kommune.
LINIE 10 er således de unges mulighed for at styrke deres faglige, personlige, sociale og praksisfaglige kombinationer gennem et særligt tilrettelagt skoleår, der tager udgangspunkt i den enkeltes ønsker og forudsætninger.
Et kærligt skub i ryggen
– Nu skal vi ud og finde nogle flere lokale erhvervsfolk, som har lyst og energi til at give de unge et kærligt skub i ryggen, siger Lasse Poder, projektleder i LøkkeFonden.
– Målet er, at eleverne i løbet af 10. klasse får den nødvendige støtte og motivation, så de bliver inspireret til at vælge den erhvervsuddannelse eller anden ungdomsuddannelse, som passer bedst til dem. Denne støtte skulle også meget gerne medvirke til, at eleverne efterfølgende gennemfører den uddannelse, de har valgt.
– Mentorforløbet løber frem til januar 2022, så vi på den måde kan yde den fornødne støtte til eleverne – også efter de er påbegyndt deres erhvervs- eller anden ungdomsuddannelse, tilføjer Lasse Poder.
Tre kommuner er med
Foruden Høje-Taastrup Kommune er Frederiksberg og Gentofte med i projektet i skoleåret, der begynder i august 2020.
– Det er tre forskellige kommuner, også hvad angår erhvervsliv, men vi tror, at de kan sparre rigtig godt med hinanden om, hvordan man kan arbejde med de unge. De tre kommuner har tre forskellige bud på arbejdet med de unge, siger Lasse Poder.
Målet er at finde nye erhvervsmentorer nu
LifeSkills LINIE 10 er støttet af Industriens Fond og involverer erhvervsskoler som bl.a. NEXT Uddannelse København foruden kommunerne og de lokale 10. klasser.
I Høje-Taastrup Kommune bliver Allan Leerbæk, netværks- og virksomhedskonsulent i UngeCentret, drivkraft i at engagere det lokale erhvervsliv som erhvervsmentorer.
– Eleverne har vi, fra LINIE 10 på skolen på Parkvej, så nu skal vi ”bare” finde nogle erhvervspersoner, som har lyst at være mentorer for en til tre elever og indgå i et netværk med de andre mentorer. Flere af dem, som har været mentorer i år, vil gerne fortsætte, så jeg anslår, at vi skal bruge omkring 15 mere, siger Allan Leerbæk.
Stort udbytte for de deltagende mentorer
Der er lagt et program for hele forløbet med praktik, virksomhedsbesøg osv., men rollen som mentor, og den tid man bruger, kan man i høj grad selv tilrettelægge.
Lasse Poder: – Vi vil under hele forløbet samle mentorerne nogle gange, så de kan udveksle erfaringer og få inspiration fra hinanden samt fra oplægsholdere. Så jeg tør godt love, at mentorerne også har fået noget med i rygsækken, når forløbet er overstået.
– Lysten til at gøre noget for andre mennesker vil være et rigtig godt udgangspunkt for at blive mentor i LifeSkills LINIE 10, tilføjer han.
Sådan kommer du med
LøkkeFonden, LINIE 10 og Allan Leerbæk er allerede i gang med at opsøge mulige mentor-emner.
Man er selvfølgelig også mere end velkommen til selv at henvende sig, hvis man har lyst at være en del af projektet. Det kan ske til:
Allan Leerbæk på telefon 29 43 29 80 eller mail allanle@htk.dk
De kommende mentorer inviteres til et intro-møde torsdag den 13. august 2020 kl. 17.00 – 19.00.
Allan Leerbæk (tv) og Lasse Teisner Poder, to af drivkræfterne bag LifeSkills LINIE 10 i Høje-Taastrup Kommune næste skoleår.