Udgivet d. 11. marts 2020

To kommuner, to fag/erhvervsorganisationer og to erhvervsskoler har indgået en to-årig partnerskabsaftale med det mål, at flere unge skal have en praktikplads inden for bygge- og anlægsfagene.

Aftalen er indgået af kommunerne Høje-Taastrup og Vallensbæk, Dansk Byggeri, 3F Høje-Taastrup, Roskilde Tekniske Skole og Next Uddannelse København. Den blev underskrevet ved en seance i Nærheden den 4. marts.

– Parterne ønsker at udfordre de unges valg af ungdomsuddannelse og skabe motivation for at søge ind på en erhvervsuddannelse, står der i aftalen, som gælder i to år. 

500 håndværkere i Nærheden
At Nærheden var valgt som lokalitet for underskrivelsen, hænger ifølge borgmester Michael Ziegler sammen med, at det er en travl byggeplads, til dagligt arbejdsplads for cirka 500 håndværkere.

– Vi har behov for mere faglært arbejdskraft, og Høje-Taastrup Kommune vil med denne partnerskabsaftale bidrage til at sikre praktikpladser og efterfølgende job i byggesektoren. Det vil vi blandt andet gøre ved at fremme samarbejdet mellem folkeskole og virksomheder, sagde Ziegler.

Du kan se resultatet straks
Hans borgmesterkollega fra Vallensbæk, Henrik Rasmussen, slog fast, at det ikke kun handler om at få et vist antal unge i praktik, men også at sikre kvalitet i deres uddannelse. Byggebranchen er et godt sted at få de unge motiveret til en uddannelse, fordi de her med det samme kan se et resultat af at bruge deres hænder.

Fra Dansk Byggeri konstaterede Mads Raaschou, formand for Dansk Byggeri Region Hovedstaden, at det er en udfordring at få unge til at uddanne sig i et håndværksfag. Han glædede sig over, at denne samarbejdsaftale også involverer 3F og to erhvervsskoler.

Nærheden
Ole Møller, direktør for byudviklingsselskabet NærHeden, fortalte fra toppen af Springcentret, at den nye bydel i Hedehusene fylder 65 hektar, får cirka 3.000 boliger med cirka 7.000 indbyggere. 8-10 milliarder kroner – både offentlige og private – vil være investeret, når bydelen står færdig.

Tre målsætninger
Parterne er enige om tre målsætninger:
Unge med et bestået grundforløb inden for bygge-og anlægsuddannelserne skal have en praktikplads
Folkeskoleelever skal motiveres til at søge ind på en erhvervsuddannelse
Unge ledige svende med en bygge-og anlægsuddannelse skal hjælpes ud på arbejdsmarkedet.
Underskrivere ude
Partnerskabsaftalen er underskrevet af (fra venstre) formand Søren Grøn, 3F Høje-Taastrup, afdelingsleder Henrik Mörke-Malmkvist, Roskilde Tekniske Skole, borgmestrene Michael Ziegler og Henrik Rasmussen, regionsformand Mads Raaschou, Dansk Byggeri, og praktikcenterchef Vibeke U. Wiingaard, NEXT Uddannelse København.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.