Udgivet d. 25. januar 2018

Nyt medlem: Malermester A.A.

Når Yusuf Aci, som har været malermester siden april 2017, melder sig ind i Erhvervsrådet, er det for at blive del af endnu et netværk.

Han har nemlig erfaret i sine første måneder som selvstændig, at det har stor værdi at møde andre erhvervsdrivende.

– Det er vigtigt at have et godt netværk, når man er selvstændig. Man skal have nogle gode ”kollegaer”, man kan sparre med og få hjælp af, hvis man til tider er presset, siger Yusuf.

Tæt samarbejde med ven og kollega
– Egentligt var vi to kolleger, som besluttede at lave et firma sammen, men vi fandt ud af, at det kunne virke mindst lige så godt, hvis vi lavede hvert vores. Så kan han hyre mig ind, hvis han har travlt, eller jeg kan bruge ham, hvis jeg har en stor opgave. Det fungerer rigtig godt. Vi har endda to andre kolleger, som vi også kan trække på, fortæller Yusuf.

Han og partneren er gået sammen om at investere i kvalitetsudstyr, der både leverer et flot resultat og letter dem i deres arbejde, så de kan holde længere i et ellers hårdt, fysisk krævende job. De har også fælles kontor med tilhørende lagerrum. Ellers består Yusufs virksomhed af en varevogn, så han kan komme rundt til sine kunder i hele Hovedstadsregionen og også i det vestlige opland omkring Roskilde.

Yusuf
Yusuf Aci har sammen med sin ven og kollega investeret ca. 300.000 kr. i malersprøjter, professionelt sparteludstyr og andet værktøj, som deres to firmaer deles om.

Mod på at blive selvstændig
Han er udlært i 2012 og arbejdede som svend et par år, inden han fik lyst at prøve noget andet. Efter en periode væk fra faget kom han tilbage med en endnu større passion, som nu har resulteret i, at han har taget springet som selvstændig. 

– Jeg vil gerne bygge mit eget firma op og være selvstændig i stedet for ansat. Så kan jeg både arbejde med mine egne kunder og være underleverandør for andre håndværkere, som måtte have brug for en ekstra hånd. Hvis der er en dag, hvor jeg ikke har noget at lave i firmaet, kan jeg altid ringe til en af kollegerne og få dagen besat der, siger Yusuf. 

Faste priser med et twist
Yusuf arbejder efter et princip om, at et stykke professionelt kvalitetsmalerarbejde ikke skal koste en bondegård. 

– Jeg har, for at optimere min tid, sat nogle faste kvadratmeterpriser, så jeg ikke skal bruge flere timer på at lave et tilbud til en kunde. Det vil også sige, at jeg allerede i den første samtale med en kunde kan give en indikation af, hvad det vil koste uden at have besigtiget opgaven, så vi allerede dér kan afstemme vores forventninger. Som regel bliver kunden dog endnu mere positivt overrasket over prisen, når de får regningen, da jeg som regel kun fakturerer anvendt tid hos kunden og ikke den faste pris, siger Yusuf.   

Er kommet godt i gang
Om han skal have folk ansat på et tidspunkt, har han ikke afgjort endnu. 

– Jeg er kommet godt i gang og har travlt, men ligefrem at ansætte en svend er nok for tidligt nu. Indtil videre har det fungeret rigtig godt for mig at dele opgaver med mit netværk. Så må vi se, hvad det kan blive til på længere sigt, siger Yusuf. 

Malermester A.A

Murskeen 5

2630 Taastrup

Tlf. 42 75 79 86

kontakt@malermesteraa.dk

Facebook

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.