Udgivet d. 28. maj 2021

Nyt medlem: Sicodan.

Sicodan har sine rødder tilbage til 1899, og har siden 1963 specialiseret sig i salg og rådgivning af maskiner og udstyr til ventilation og metalpladebearbejdning.  I forlængelse af et generationsskifte for tre år siden, hvor Kristian Kjær overtog virksomheden, er opbygget endnu et forretningsområde, som nu for alvor skal foldes ud. Det gælder salg af funktionelt arbejdstøj, sikkerhedstøj og -sko, profiltøj, fritidstøj samt værktøj og sikkerhedsudstyr.

Kristian Kjær: – Ideen opstod, da vi sidst i 2020 flyttede fra Ishøj til her på Baldersbuen for at få mere plads. Vi anskaffede os en kassevogn og ansatte en mand til i første omgang at løse en del praktiske opgaver med flytningen. Samtidig ville jeg gerne have ens arbejdstøj til vores medarbejdere, men vi kunne ikke rigtig finde en lokal leverandør.

– Så fik jeg den tanke, at vi kunne indrette kassevognen til en rullende forretning med arbejdstøj, dels til vores eksisterende kunder, som dermed fik en one-stop-shop, dels til andre erhvervsdrivende her i området. Og for den sags skyld også gerne privatkunder. Alle er velkomne til at handle i vores webshop på sicodan.com

Arbejdstøj må godt være smart

Kassevognen begrænser, hvor stort et sortiment der kan komme med ud til kunderne. Men der er plads til et repræsentativt udsnit, som er udvalgt i forhold til den kunde, der skal besøges – om det skal være slidstærkt arbejdstøj, funktionelt, sporty eller smart profilbeklædning.

– Og det, vi ikke kan have med i bussen, har vi altid her på adressen, hvor vi opbygger en stor fysisk butik, fortæller salgschef Nichlas Kento. Her har vi blandt andet kendte mærker som Engel, Snickers og Carhartt og sikkerhedsfodtøj fra vores nabo Bjerregaard Sikkerhed og Airtox Industries A/S.

– Arbejdstøj må gerne have et moderne snit og være behageligt at have på. På det punkt er der et godt match med funktionel beklædning og sportstøj, både hvad angår komfort og materialer. Vi får jævnligt forespørgsler der ligger uden for det gængse sortiment indenfor arbejdstøj, f.eks. har vi en kunde der er anlægsgartner, og de bruger tank tops, det har vi nu også i sortimentet – vi lytter til vores kunder, og finder løsninger.

Sicodan tilbyder også tryk og brodering af logo på tøjet. Med egen trykpresse kan de sikre hurtig levering, og deres grafiske designer står klar, hvis du har brug for assistance til dit logo.

Tøjbus
Nichlas Kento (t.v.) og Kristian Kjær i Sicodans nye bus, der har arbejdsbeklædning med ud til kunderne.

Vi skal gøre en forskel

Salget af maskiner til metalindustrien sker gennem agenturer for flere internationale producenter, og det er afgørende for Kristian Kjær, at Sicodan kan tilføre kunderne ekstra værdi. Ellers kan de lige så godt købe deres maskiner hos en anden. One-stop-shop konceptet er en del af den tankegang, men ellers er det på service og rådgivning, at virksomheden kan gøre en forskel.

– Vi går i dialog med kunden, analyserer deres behov og præsenterer dem for mulige løsninger. Måske er det en helt anden teknologi, der skal i spil. Vi har også mulighed for at tage kunden med ud og se maskinen i aktion hos en af vores andre kunder. Vi er ikke knyttet til én leverandør, men vælger den leverandør der kan levere den løsning, der passer bedst til kundens behov.  Desuden har vi nogle faste samarbejdspartnere, hvor vi selv har kunnet specificere krav til maskinerne, oplyser Kristian Kjær.

Udover salget tilbyder Sicodan også at installere maskinen samt uddanne og træne produktionspersonalet, så de er godt klædt på til at betjene udstyret.

Sicodan har udviklet et servicekoncept med serviceaftaler, der passer til de enkelte maskiner, og har et team af teknikere med dybdegående teknisk viden og produktkendskab. Næsten alle maskiner leveres som turn-key med software og kan købes, leases eller lejes.

Luft i stedet for nitrogen

Mickey Mouse
Mickey Mouse udskåret med LaserCut hos Sicodan.

Kristian Kjær har selv udviklet et produkt til laserskærere, som Sicodan er ene om på markedet. Her bruges atmosfærisk luft i stedet for nitrogen eller oxygen.

– Nitrogen er dyrt. Med vores løsning sparer du 200-350 kr. i timen. Du har heller ingen logistikudfordringer, for du har dit eget kompressoranlæg stående, bemærker Kristian Kjær.

De primære markeder er Danmark, Sverige og Norge, men Sicodan har også maskiner i Litauen, Tyskland og Italien.

– Vi er totalleverandør af maskiner til metalindustrien, og vores kunder er typisk inden for ventilation, smede, blikkenslagere og teknisk isolation. Sicodan ligger i toppen i forhold til konkurrenterne, fordi vi har det rette produktudvalg, og et rigtig godt hold af dygtige medarbejdere, og sådan har det været i mere end 30 år, fastslår Kristian Kjær.

sicodan laser

Vi tror på tiden efter corona

Coronaen har været hård ved Sicodan på den måde, at kunderne investerer mindre, metalpriserne og transportpriserne er steget voldsomt, og leveringssikkerheden har været ramt. I et tilfælde måtte Sicodan vente næsten på et år på at få en bestilt maskine hjem. I flere måneder har firmaet haft en stor maskine stående hos en kunde i Norge, men har ikke kunnet sende mandskab op for at installere den.

– Nu begynder der at komme nye ordrer og mange forespørgsler. Vi har haft en nedtur, men vi ser nu rigtig mange positive tegn for fremtiden, lyder det fra Kristian Kjær.

Sicodan

Baldersbuen 49, 2640 Hedehusene

Tlf. 49 19 05 85

sicodan@sicodan.com

www.sicodan.com 

LaserCut
LaserCut-maskine hos Sicodan. 

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.