Udgivet d. 1. juni 2017

Uden at overdrive kan man sige, at City Lift A/S på Sengeløsevej spænder vidt. Deres cirka 250 lifte og andet grej lejes ud til både små og store opgaver. Lige nu har firmaet 35 enheder i gang på byggeriet af supersygehus i Herlev. Den slags projektopgaver, som strækker sig over flere år, prøver firmaet at begrænse. Den primære målgruppe er små og mellemstore virksomheder. Men når et filmselskab fra Hollywood henvender sig, siger René Olsen, administrerende direktør og medejer, da ikke nej.
– Vi arbejder en del for danske fim- og tv-selskaber, og sidste år var vi med i Hollywood-produktionen ”The Danish Girl”. Her havde vi 16 enheder i gang og sørgede også for diverse tilladelser. De brugte vores lifte til at sætte lys og til at filme fra på otte lokationer i København. Blandt andet fik de ryddet Nyhavn totalt og gjorde det til en scene fra 1920’erne, fortæller René Olsen.

Begyndte med træfældning

Jubilæum
Fra firmaets 50 års jubilæum i 2014.

City Lifts egen historie går tilbage til 1964. Dengang var det et træfældningsfirma, Ravns Træpleje, ejet af Henrik Ravn og beliggende i Rødovre. For 28 år siden købte firmaet sin første lift. Når det var uden for sæsonen, lejede de den ud. På den måde blev firmaet en af de første liftudlejere i Danmark. Det var en god idé; i dag er der 250 enheder til udlejning i City Lift.
– På landsplan er vi ikke blandt de store, men i københavnsområdet er vi. Det er vores hovedområde, men vi leverer til større projekter over hele landet og også i udlandet. Vi havde en maskinpark stående i Aarhus i næsten et år, mens IKEA byggede der. Vi har også leveret udstyr til Afrika, oplyser René Olsen. 

Fire lifte til det sydlige Afrika 

Angola

– Det er den mest specielle opgave, vi endnu har haft. APM Terminals skulle bygge på havnen i Luanda i Angola for fem-seks år siden og bad os levere fire lifte derned. De kunne nok have fundet en billigere løsning lokalt, men de ville have en leverandør, som de kunne ringe til og få hjælp, og de kendte os fra projekter her i København. Så vi bestilte fire lifte i Canada, fik dem her til Taastrup og gjorde dem klar til Angola. I det her tilfælde solgte vi liftene i stedet for at leje dem ud. De er stadig i drift, og vi leverer reservedele til dem. 

Fra Rødovre til Taastrup

Hovedkontor
René Olsen foran hovedkontoret på Tvillinggaarden.

Firmaet flyttede fra Rødovre til Taastrup for lidt over 20 år siden, fordi pladsen blev for trang i Rødovre. De købte Tvillinggaarden med 20 hektar på Sengeløsevej og byggede den om. Her er 18 mand beskæftiget med udlejning, salg og service/rådgivning. Kun en enkelt lift, en 45 meter lastbilmonteret, lejes ud med fører. Alt andet lejer og betjener kunden selv, men efter grundig instruktion fra City Lift.

Hellere mange mindre kunder end få store
Lifte udgør langt hovedparten af de 250 enheder, der lejes ud. Men der er også kraner, minigravere og skurvogne til leje.
René Olsen: – Vi prøver at målrette os mod små og mellemstore virksomheder. De udgør i dag 90 % af kundekartoteket. Vi har filmselskaber, reklamebureauer, entreprenører, servicevirksomheder og alle mulige andre brancher. Næsten alle kan få brug for en lift. Vi var med til Frederik og Marys bryllup, og da Barack Obama deltog i COP15, og i år skal vi med til cliff-diving fra taget af Operahuset.
– Vi går efter at have et par projektsalg, altså store opgaver, om året. Mere skal det ikke være, for vi vil ikke være for afhængig af enkelte, store kunder. Du er bedre stillet med mindre kunder, der oplever sig som store kunder her hos os. 

Herlev hospital
Hospitalsbyggeriet i Herlev er det igangværende, store projekt. Her har City Lift knap 35 enheder kørende som underleverandør til det firma, der monterer facader. Det er en opgave, der kan vare op til to år endnu.

Fona-service til Netto-pris
Ifølge René Olsen handler det at om give kunderne en god Fona-service til Netto-pris: – Vil du skille dig ud, skal du gøre det på en rigtig god service. At dem, som tager telefonen, ved, hvad de taler om og kan rådgive kunden. Vi laver gratis opmåling af opgaven og giver tilbud gratis. Vi leverer opfølgning og opdatering undervejs. Og vi indhenter, mod betaling, alle de tilladelser, der skal bruges. Vi er all inclusive.
– Konkurrencen er hård, vi er mange om buddet i dag. Da vi begyndte, var der tre firmaer i branchen. I dag er der vel 250. Du skal altid huske, at det er dine kunders skyld, at du stadig er her. Vi lytter til kundernes behov. Når vi køber nye maskiner, spørger vi kunderne, hvad de bedst kan lide, og hvad det må koste om dagen. Så prøver vi at få de ender til at mødes. 

Du skal undgå driftsstop

Lifte
Omkring 250 enheder råder City Lifte over.

Tricket i at drive en god lift-forretning er at have enhederne mest muligt ude og holde dem serviceret, så der er færrest mulige driftsstop.
– Driftsstop er et stort irritationsmoment for kunderne og en omkostning for os. Det er vi ret gode til at undgå. Vi har underlagt os liftkontrol af FORCE Technology, som laver stikprøvekontrol af vores arbejde på værkstedet og gennemgår vores værktøj. Vi har lige fået en Elite-smiley. Det er vi lidt stolte af. 

Fokus på firmakunder
Firmaet har også lige fået et DRA-certikat for sine miljø- og arbejdsmiljøforhold. En meget omfattende proces med mange input fra medarbejderne.
– I den proces blev det også klart, at vi havde flest fejl hos privatkunderne, fordi de havde mindst forstand på vores materiel. Desuden var det oftest dem, som ringede uden for arbejdstid. Så de blev en stor omkostning, men på et lille salg. Derfor har vi besluttet, at vi kun vil arbejde for kunder med CVR-numre, forklarer René Olsen.

Stille og rolig vækst
Han blev ansat for 26 år siden som entreprenørmekaniker i Ravns Træpleje og var med til at starte udlejningen af lifte. Senere blev han direktør for området, og for otte år siden 50 % medejer af firmaet, hvor Ravn-familien ejer den øvrige del.
– Da jeg begyndte, havde vi fire enheder. Vi er vokset gradvis og forsigtigt. Og det er fortsat vores plan at vokse stille og roligt organisk frem for at købe andre op, siger René Olsen.

bilpark

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.