Udgivet d. 30. april 2020

Nærum
Multihus på Nærum Gymnasium – en udbygning udført af EK Entreprise med gymnasiet som bygherre. 

EK Entreprise A/S på Kuldyssen i Taastrup blev etableret i 1971 af Ejnar Kirkegaard. I de første år beskæftigede virksomheden sig primært med halbyggerier. I de følgende årtier opbyggede han en entreprenørvirksomhed, der lagde vægt på kvalitet, faglighed og åbenhed.

I 2007 overgik ledelsen til Torben Johansen og Lennart Pagels, som frem til 2016 øgede virksomheden til den nuværende størrelse med cirka 15 medarbejdere, en omsætning på 110 millioner kroner (2019) og et nettoresultat på 3,9 mio. kr.

Generationsskifte på plads
I et generationsskifte overgik den daglige ledelse sidst i 2016 til adm. direktør Rasmus Johansen og teknisk chef Peter Hempel. Rasmus er i øvrigt søn af Torben Johansen, som desværre gik bort i maj 2017.

– Vi arbejder primært med total- og hovedentrepriser og projektudvikling, stadig med vægt på de værdier, som Ejnar Kirkegaard grundlagde virksomheden på, siger Rasmus Johansen. Vi har en sund økonomi og har haft en stabil vækst gennem årene. Vi er heldigvis meget lidt påvirket af Covid 19, da alle vores pladser kører som normalt. 

Rasmus Johansen
Rasmus Johansen, adm. direktør i EK Entreprise A/S. 

Det har EK Entreprise bygget
EK Entreprise har gennem snart 50 år varetaget en lang række projekter. Blandt de mest kendte byggerier, som firmaet har udført, fremhæver Rasmus Johansen:

  • Mærsk Drilling & Supply, Lyngby
  • Maskinmesterskolen, Lyngby
  • Ingeniørhuset, København
  • Novo Nordisk i Hillerød
  • Fisketorvet
  • Kontorhotel, Skelbækgade
  • Axel Towers, lejemålsindretninger
  • MAN Diesel

Novo
Bygget for Novo Nordisk i Hillerød.

Byggestyring og rådgivning 
Foruden at udføre byggeopgaver tilbyder EK Entreprise også byggestyring og rådgivning.

– Hvert et byggeprojekt er lige som en virksomhed, hvor de mange håndværkere er afhængige af hinanden. Det kender vi fra egen krop og ved derfor, at det er vigtigt med en tovholder, der har det fulde overblik og sikrer bygherren den rette kvalitet til rette tid, bemærker Rasmus Johansen. Sammen med kunden lægger vi budget og tidsplan, og så er det ellers vores ansvar, at tal og tidsfrister er overholdt helt frem til projektet står nøglefærdigt.

Et af de nyere eksempler på denne type opgave er et nyt domicil i Lyngby til Mærsk Drilling & Supply, hvor PFA Ejendomme var bygherre.

Mærsk Drilling
Nyt domicil til Mærsk Drilling, Lyngby, Bygherre: PFA Ejendomme.

Totalentrepriser
Som totalentreprenør har EK Entreprise selv ansvaret for hele byggeprocessen, hvori indgår både virksomhedens egne håndværkere og underleverandører. ​

Rasmus Johansen: – I de senere år har vi gennemført mange projekter, både nybyggeri og renovering, i totalentreprise i tæt samarbejde med kunden, hvor byggeopgaven efterfølgende er udført som en team-entreprise. En team-entreprise er et tidligt samarbejde, hvor bygherren gør brug af vores viden, allerede når der projekteres.

– Team-entreprise kaldes også partnering, hvor parterne i et åbent og integreret samarbejde gennemfører både projektering og udførelse og aftaler succesmål, så der inden for den aftalte økonomiske ramme og tidsplan sikres den højst mulige kvalitet. Tidligt i forløbet holder vi en workshop for at sikre, at alle samarbejdspartnere forstår opgaven og målet.

Skøjtehal
Skøjtehal (kombineret med tennishal), Bygherre: Rødovre Kommune.

Betonentrepriser
Betonentrepriser er en spidskompetence for EK Entreprise. Virksomheden har egne betonfolk og kan udføre alle former for jord-, kloak- og betonarbejde samt elementmontage.

– Vi tilbyder også projektledelse og byggestyring samt rådgivning og kan stå for hele betonentreprisen fra idé til aflevering eller som en team-entreprise, hvis kunden foretrækker det, siger Rasmus Johansen.

Projektudvikling​
EK Entreprise A/S udvikler ejendomsprojekter inden for erhverv og retail, og projekterne spænder fra kontorer og institutioner til butikker samt industri- og lagerbygninger. Projekterne udvikles altid i samarbejde med kommende bygherrer og investorer.​

– Vi anvender særligt team-entrepriser på indretnings- og ombygningsopgaver på større kontorbyggerier. Pt. er vi gang med et 7.000 kvadratmeter kontorhotel i Skelbækgade i København, oplyser Rasmus Johansen.

Guld for hospitalsbyggeri i Køge

Køge
Videnshuset på universitetshospitalet i Køge.

– Et af de projekter, som vi glæder os over at være en del af, er totalentreprisen på en ny 4.000 kvadratmeter stor vidensbygning/kontorhus på universitetshospitalet i Køge. Tilmed fik byggeriet i april en guldcertificering for bæredygtigt byggeri efter standarderne fra Green Building Council.

I certificeringen indgår værdier som social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed. Bygningen blev taget i brug for et år siden og bliver rost for et godt indeklima, ligesom der er valgt byggematerialer produceret med mindst muligt klimaaftryk og lang levetid, men stadig inden for et rimeligt budget – en kvadratmeterpris på 14.500 kr.

– Vidensbygningen i Køge er et godt eksempel på, hvordan EK Entreprise gerne vil bidrage til en bæredygtig udvikling, siger Rasmus Johansen. Vi er først og fremmest entreprenører, der bygger for at tilfredsstille vores bygherrer. Men når vi så samtidig kan bygge bæredygtigt og tænke på vores miljø, så er det endnu sjovere at bygge.

Over et år uden arbejdsulykker
Virksomheden er aktiv på adskillige store byggepladser og gør meget ud af at sikre sine medarbejdere.

– Vi tænker ikke kun på miljø og bæredygtighed. Vi tager også et stort socialt ansvar og har eksempelvis ikke haft en eneste arbejdsulykke i 2019 – og ej heller nogle i 2020, påpeger Rasmus Johansen, som opsummerer status således: 

– Vi er meget fokuserede på udviklingen i hele verden, men er fortrøstningsfulde omkring at fastholde en stabil omsætning og fortjeneste.

logo

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.