Udgivet d. 1. december 2016

Bold

Det er to år siden, at Sport Direct, Danmarks største leverandør af sportsudstyr og profilbeklædning, kom til Taastrup. Forretningen var for 30 år siden, mens den lå på Østerbro, med til at danne Sport Direct sammen med 15 sportsbutikker. Det gjorde de for at professionalisere salget af sportstøj fra de store leverandører til klubberne.

Det har grebet om sig
– Til at begynde med var det primært tøj til fodbold- og håndboldklubber, vi lavede aftaler om. Men gennem årene har det grebet om sig, både hvad angår klubber og produkter, siger Jan Kristensen, en af de fem medarbejdere hos Sport Direct Taastrup.
Og når man kigger sig om i lokalerne på Spotorno Alle, er det tydeligt, at Sport Direct i dag er meget mere end en sportsforretning. Adidas- og Hummel-bluserne har fået selskab af habitter, skjorter og anden profilbeklædning og arbejdstøj. Der er et stort sortiment af vin og tilbehør, chokolade, merchandise og gaveartikler. Sågar en Black & Decker støvsuger til bilen kan du få.

Julegaver

30 afdelinger i hele landet
Sport Direct omfatter i dag næsten 30 afdelinger fordelt over hele landet. Det er ikke butikker, hvor du kan gå ind fra gaden og handle. Alt salg sker via telefon, webshop og personlige møder ude hos kunderne. I Taastrup har Sport Direct ca. 300 kvm lager, showroom og kontor.
Afdelingen i Taastrup lå oprindeligt på Østerbro, flyttede til Ishøj for seks år siden og til Spotorno Alle i 2014. Herfra dækker den de københavnske omegnskommuner og Amager.

Training pants
Nike er et hit blandt de unge, men også Adidas training pants sælger godt i webshoppen SportyMe.dk, som forretningen i Taastrup står bag. 

Leverer til 30 sportsklubber
– Vi har kontrakt eller samarbejdsaftale med cirka 30 klubber. Vores rolle er at koble leverandør og klub sammen i et professionelt forhold, som alle gerne skal have noget ud af. Vi har kontakt til alle de førende mærker og opsøger klubberne i vores område for at koble dem sammen med leverandører af tøj og sportsrekvisitter. Fodbold og håndbold fylder stadig mest, men gymnastik, badminton og tennis er også kommet med, fortæller Jan Kristensen.
– Vi kan give klubberne en helt anden service end i en butik, fordi vi har ressourcer til at tage dialogen og komme hele vejen rundt om, hvad klubberne har behov for. Spilletøj kan godt være en stor post i en sportsklub, men når vi har den direkte med leverandørerne, kan vi tilbyde nogle attraktive priser. Klubberne vælger selv det mærke, de vil bruge, og så tager vi fat i producenten og får aftalt en god pris mellem leverandør og klub.

Profiltøj til erhvervskunder
Skjorter
Jan Kristensen med et udvalg af pæne skjorter til erhvervsbrug. Sport Direct er totalleverandør af profiltøj, lige fra skjorter og jakker til T-shirts og sports- og jobtasker.

For 20 år siden udvidede Sport Direct sit koncept med profiltøj og arbejdstøj til erhvervskunder. Det er et område, hvor Jan Kristensen ser gode muligheder for vækst. Senest er denne del af forretningen suppleret med webshoppen gaveshops.dk, hvor virksomheder kan lade medarbejderne selv vælge deres julegave.
– Hver virksomhed kan få sin unikke shop med et udvalg af gaver, der er skræddersyet til lige den virksomhed. Når medarbejderne har valgt gave, sørger vi for alt det praktiske.
– Virksomheden slipper for en masse besvær, og medarbejderne kan frit vælge mellem de gaver, vi har udvalgt sammen med kunden. Hvis virksomheden ønsker det, kan shoppen være i gang hele året, og hvor vi så skifter gaverne ud alt efter sæson, oplyser Jan Kristensen.

Akvavit

Webshop til privatkunder
Til privatkunder er der en særlig webshop, SportyMe.dk fortrinsvis med sportstøj og udstyr. Shoppen blev etableret for fem år siden og har udviklet sig meget positivt. Den hører under Taastrup-afdelingen, men har kunder i hele landet.

Jan katalog
Sport Direct er i dag meget mere end sportstøj, fastslår Jan Kristensen, en af fem sælgere i afdelingen i Taastrup. Erhvervstøj, firma- og julegaver er blevet en stor del af forretningen.

Erhvervskunder velkomne på besøg
Godt nok er Sport Direct ikke en decideret butik, men dørene kan alligevel åbnes for kunder, oplyser Jan Kristensen.
– Vi tager gerne firmaer fra vores netværk, heriblandt Erhvervsforum, ind på besøg, så de kan se vores tøjkollektion og øvrige sortiment på nærmeste hold. Vi har også arrangeret vinsmagninger. Vi samarbejder med Danmarks største vinimportør, Best Selection, og kan derfor levere vin i alle prisklasser. Vin er stort lige nu, fordi det, sammen med chokolade, stadig er den foretrukne firmajulegave.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.