Udgivet d. 28. februar 2018

Da Jørgen Vestergaard i 1990 besluttede, at nu ville han bygge et hotel i Taastrup – hvor han i forvejen var manden bag en lang række erhvervsbyggeri – var planen ikke, at han selv skulle drive det. Han mente bare, at byen manglede et hotel, og så kunne den daværende forpagter af Glostrup Park Hotel vel også passe det mindre hotel i Taastrup.

– Det kunne han også, men kun i tre måneder. Så var der ikke flere penge til huslejen, fortæller Heidi Vestergaard, som nu ejer Taastrup Park Hotel og selv står for driften.

Heidi
Heidi Vestergaard i døren til restauranten, som i december er blevet gennemrenoveret med nye farver, nyt gulv og inventar.

Hjem og skifte til habitten
– Da det gik op for min far, at forpagteren ikke kunne fortsætte, måtte han hjem og skifte til den pæne habit og så spørge personalet, hvordan man drev hotel, for det vidste han intet om.

Jørgen Vestergaard nåede at fejre 25 års jubilæum som hotelejer og direktør, inden han døde i 2016. Inden da han havde kørt parløb med datteren Heidi og forberedt generationsskiftet.

Heidi kom med i driften i 2001, da hun vendte hjem fra et ophold i Australien. Hun var kontoruddannet, og gennemførte i 2012-15 uddannelsen som hotel- og restaurantleder hos Asnæs & Vangstrup i Holte. Derfor var hun godt klædt på til selv at stå for hotellet.

– Vi nåede at køre parløb i 15 år. Efter at jeg gennemførte lederuddannelsen, kunne jeg mærke, at jeg havde den rette mavefornemmelse, så det lå i kortene, at vi skulle skifte. På grund af fars sygdom blev det bare lidt tidligere, end vi nok havde tænkt.

Parkeringspladsen trækker
Da Jørgen Vestergaard havde sat sig for at åbne et hotel i Taastrup, købte han en patriciervilla på Brorsonsvej for at bygge den om og udvide med en fløj med 66 værelser, selskabslokaler m.m. Villaen blev indrettet med restaurant, køkken og selskabslokaler. Samtidig købte han naboejendommen for at få plads til en stor parkeringsplads. I den ejendom er der også to hotellejligheder.

– Parkeringspladsen er blevet et rigtigt stort aktiv, siger Heidi Vestergaard. Fri parkering er et rigtig godt trækplaster. Det får du ikke inde i byen. I weekenderne har vi mange gæster, som bor hos os og så tager toget ind til København, hvis de skal i teatret eller til koncert. Vi holder øje med, hvad der sker inde i byen, så vi kan strikke et godt tilbud sammen, hvis der er en stor koncert i Royal Arena eller i Parken. Vi tilbyder også et Tivoli-ophold med entreen betalt, hvor gæsterne overnatter og spiser morgenmad her.

Taastrup Park Hotel er med i kæden Small Danish Hotels. Hotellerne har en fælles loyalitetsklub, så gæsterne optjener point, som de kan bruge på andre af kædens hoteller samt i foreningens webshop.

Trofast personale
Foruden weekend-gæsterne, som søger oplevelser inde i byen, har Taastrup Park Hotel en ret fast skare af gæster til hverdag, nemlig handelsrejsende og især håndværkere fra Jylland, som arbejder i København mandag til torsdag/fredag og så bor i Taastrup imens.

Foruden den fri parkering lægger gæsterne, ifølge Heidi Vestergaard, vægt på, at hotellet har nem adgang fra motorvejen, at morgenmaden er god, at personalet giver en god service og at værelserne er hyggelige.

– Og så er de meget glade for vores personlige betjening. Jeg har en fast stab af cirka 20 dygtige medarbejdere, hvoraf to har været her siden åbningen 15. august 1990. Det betyder også rigtig meget for mig selv, at vi føler os som en stor familie, som er glade for at arbejde her. Det kan gæsterne jo også mærke. Stemningen er hyggelig og uformel.

– Det er også derfor, at jeg kører med fast personale i stedet for at hyre vikarer ind, selv om det jo svinger en del, hvor meget personale vi skal bruge de enkelte dage. Men også der er medarbejderne flinke til at træde til og hjælpe hinanden. Jeg kan godt lide at få det puslespil til at gå op.  

Det hele renoveres

Restaurant
Restauranten er for nyligt totalt renoveret.

Alt dette medvirker til, at hotellet kører med en god belægning.

– Det er vigtigt at udnytte kapaciteten bedst muligt i denne branche, for vi skal jo sælge vores varer hver eneste dag og kan ikke bare lægge den på hylden til næste dag, fortæller Heidi Vestergaard.

Driften har også givet afkast nok til at sætte gang i en større renovering af hotellet, så den nye direktør kan sætte sit eget præg på indretningen. En tredjedel af værelserne er renoveret, og i december fik restauranten den helt store tur med nye farver og nyt inventar. Næste opgave bliver de øvrige lokaler og flere af værelserne. Så de kommende år vil bære præg af flere renoveringsprojekter.

Får maden udefra

Bord
Opdækning i restauranten, hvor der er plads til ca. 50 spisende gæster.

Da hotellet har valgt ikke at have en a la carte restaurant og af samme årsag ikke har kokke ansat, har Heidi Vestergaard valgt at få leveret maden til selskaber fra en ekstern leverandør. Siden 1. januar har det været fra Kejserindens Gryder, og det samarbejde er Heidi Vestergaard meget begejstret for.

– Det fungerer super godt, og gæsterne er meget glade for maden, som er lækker og af topkvalitet. Vi har allerede mange selskaber, men det er en del af forretningen, som jeg vil til at udvikle mere nu. Selv om vi får maden udefra, er det mig, som har al kontakt med kunderne og aftaler alt det praktiske. Det er enormt hyggeligt, synes jeg. Jeg sætter en stor ære i at hjælpe Hr. og Fru Jensen med at arrangere deres sølvbryllup og sørge for, at alt og alle klapper.

Hotellet laver selv morgenmad til gæsterne og tilbyder også champagnebrunch, som der er stigende efterspørgsel på. Det fungerer godt, både til fødselsdage og sølv- og guldbryllupper.

Heidi Vestergaard håber, at Taastrup borgerne vil vælge Taastrup Park Hotel næste gang, de skal holde fest. Vi har uden tvivl Taastrups flotteste selskabslokale nu med udsigt til Selsmose Søen, tilføjer hun. 

Aquaparken må gerne dryppe
Heidi Vestergaard trives som hoteldirektør. Hun må tænke sig længe om for at komme i tanke om en udfordring ved at drive hotel i Taastrup.

– Her er måske lidt langt til seværdighederne. Derfor håber jeg rigtig meget, at vi nu får den aquapark. Selv om det er meningen, at folk skal bo inde i parkens egne lejligheder, er jeg sikker på, at aquaparken bliver så stor en turistmagnet, at den også vil dryppe på os andre.

– Jeg tror, at det bliver samme effekt, som man har set med Disneyland Paris. Selv om der er hoteller inde i parken, er behovet for overnatning i lokalområdet også steget markant. 

Heidi udenfor
Udvendigt har Heidi Vestergaard bl.a. shinet op med ny belysning på parkeringspladsen og et flot, håndmalet logo over indgangspartiet ud mod Brorsonsvej.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.